2012. december 31., hétfő

Fish & Chips


Néha van az úgy, hogy valamit már nagyon-nagyon szeretnénk enni. Meg is vettem hozzá a halat, majd időhiány miatt inkább bedobtam a fagyasztóba. Na de most. Most már nem tudtam időhiányra hivatkozni, hiszen az édes semmittevés napjait töltöm épp, úgyhogy megcsináltam a Dani által annyira vágyott fish'n'chips-et. Bármilyen fehérhúsú tengeri halat használhatunk és most tőkehalból készítettem. Került mellé még egy kis mentás borsópüré, illetve sütőben sült vajas burgonya. Adjunk a kalóriáknak!


Ezzel a bejegyzéssel kívánok minden kedves olvasómnak boldog, sikerekben gazdag új évet. Jövőre is találkozunk! 

Ti hogy álltok a halakkal? Milyen rendszerességgel fogyasztjátok őket? Szeretitek egyáltalán? Tengeri, folyami, tavi?

Hozzávalók 2 főre:

  • 40-50 dkg fehér húsú tengeri halfilé (pl. tőkehal, nyelvhal)
  • 2 ek. kukoricaliszt
  • 2 ek. búzaliszt
  • sör
  • 1 tojás
  • bors
  • olaj

A püréhez:

  • 1 csésze zöldborsó
  • 2-3 ág menta
  • olívaolaj/vaj
  • bors

A burgonyához:

  • (fejenként és mérettől függően) 3 szem krumpli
  • vaj
  • bors


Elkészítés:

  • A halat vágjuk 2-3 ujjnyi vastag szeletekre és sózzuk meg egy picit, hogy rántsa össze a rostjait.
  • A tésztához keverjük ki a liszteket a tojással és annyi sörrel, hogy palacsinta állagú tésztát kapjunk, ízesítsük sóval, borssal.
  • A burgonyát hámozzuk, majd főzzük meg és egy adag vaj kíséretében toljuk a sütőbe 180-200°-on kb. 30 percre. (vagy addig, amíg szépen meg nem pirul)
  • A borsót főzzük meg és pürésítsük némi olajjal/vajjal, a mentával. Sózzuk és borsozzuk.
  • A halat mártsuk a tésztába, majd forró, bő olajban süssük meg 4-5 perc alatt.
  • Tálaljuk!

2 megjegyzés:

Dominika írta...

Annyira jó fotók!

Reni írta...

Köszönöm szépen! :)