2012. október 11., csütörtök

Barbecue csirkemell szendvics


Azt gondolom, hogy a kerti grillezésnek ugyanúgy helye van ősszel/télen is a főzőcskézők körében és nem csak nyáron. Persze amikor esténként kellemes meleg van, szívesebben ülünk a szabad levegőn, mint amikor a leheletünket látjuk, de megvan ennek a hangulata kabátban és kesztyűben is. Legalábbis nekem tetszene. Ez a receptem a szeptemberi Lakáskultúrában jelent meg és akkora nagy kedvencünk lett itthon, hogy gondoltam, amikor kijön az új szám, fel is teszem majd ide, mert ezt mindenkinek ki kell próbálnia (már aki eszik húst).

Remélem, hogy a téli időszakban vissza tudok térni majd hozzátok, nagyon szeretnék egy újabb magazint összehozni, csak nem tudom mire futja majd az időmből... azért jó lenne. :)


Hozzávalók 4 főre: 

  • 1 kg csirkemell 
  • 4 ek. paradicsompüré 
  • 2 ek. szójaszósz 
  • 6 ek. sötét, melaszos nádcukor 
  • chili ízlés szerint 
  • 4 gerezd fokhagyma 
  • 1 ek. whiskey (de tökéletes mondjuk a brandy, sherry, calvados is)
  • 3 ek. ecet (pl. sherry, vagy alma)
  • 1-1 db zöld és sárga kaliforniai paprika
  • olívaolaj
  • bors
  • friss kenyér


Elkészítés:

  • A páchoz keverjük össze a paradicsompürét, szójaszószt, nádcukrot, a chilit, a finomra vágott fokhagymát, whiskeyt, ecetet. 
  • A húst mossuk meg, itassuk le róla a vizet, majd kenjük be a fenti szósszal, majd helyezzük őket a grillre. Folyamatosan forgassuk, és minden forgatás után kenegessük a fenti oldalát a páccal. Süssük készre. 
  • A paprikákat vágjuk apró kockára, majd locsoljuk meg kevés olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. 
  • Az elkészült csirkemellett vágjuk vékony szeletekre, majd halmozzuk a kenyérre, kanalazzunk rá a paprikából, fedjük le egy szelet kenyérrel .
(grillserpenyőben is elkészíthetjük, bár szerintem ez faszénen az igazi, kell neki az a füstös íz, amit csak így kaphat meg)

Van még két receptem a témában, ha érdekel titeket, szívesen feltöltöm. 



Jaa és még valamit muszáj megmutatnom. Hát ezt (mert irtó büszke vagyok arra, hogy külföldön fotózhattam):



6 megjegyzés:

Ciripbogár írta...

Gyönyörűek a velencei fotók! A szikla menti kanyargós stéges hely hol található?

Reni írta...

Köszönöm! Az már Horvátország, Plitvicei tavak.

Névtelen írta...

Plitvicénél hogy tudtál turistamentes képet készíteni? :) Nyáron voltam ott, gyönyörű a hely, de megmozdulni alig lehetett sajnos. Látogatási időn kívül voltatok? Üdv, Janki :)

Reni írta...

Vannak olyanok is, amikor nem tudom őket lefotózni az őket fotózó turistáktól :)) Mázlink volt. Szerintem közre játszott az, hogy azért Horvátországban október már nagyon nem számít szezonnak. Nem nyitvatartási időn túl voltunk, hanem délután, zárásig. Szerencsénk volt :)

nadyo írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Pocak Panna írta...

Szia Reni!

Fantasztikusak a képek, szeritem minden lány ilyen fotókról álmodik! :) Őrült kreatív vagy.
Lenne egy kérdésem, ha megengeded, nagy segítség lenne a Te profi véleményed. Úgy alakult, hogy be tudnék ruházni egy új objektívre, és főként, és elsősorban ételfotózás végett lenne az újítás. Választanom kéne egy
Canon EF 50mm f/1.4 USM és egy Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM között. A vázam EOS 450D. Nem igazá tudom melyiket válasszam, tudnál segíteni? Melyik miért jó, melyik a jobban kihaszálható?

Nagyon várom a válaszod. :) És előre is köszönöm a segítséged!