2012. május 1., kedd

Mentás spárgakrémleves fürjtojással


Tudom, a facebookon nem ezt a receptet ígértem, de nincs most időm sajnos a tapas-os bejegyzésre, így sajnos a szavamhoz sem tudom tartani magam. 

De kárpótoljon mindenkit ez a nagyon finom és villámgyors leves. A napokban kétszer is elkészítettem, annyira jól esett. Ha van otthon alaplevünk (vagy készülhet az a leves bio kockából is akáááár...), akkor negyed óra az elkészítés. 5 perc alatt előkészítjük a spárgát, a hagymát, 10 perc alatt pedig megfő és még le is turmixoljuk. Villámkaja, nekem való!




Miközben nem jelentkezem itt a blogon, nagyon-nagyon sokat fotózok.... a bejegyzés végén mutatok egy-két képet az aktuális kedvenceimből. Ha nem bánjátok...

Hozzávalók:
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 l alaplé (csirke)
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor menta
  • bors
  • olívaolaj

+ főtt fürjtojás vagy mozzarella


Elkészítés:
  • A hagymát vágjuk apróra, majd kb. 2 evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre.
  • Közbe a spárgák fás részét tördeljük le, (egészen egyszerűen hajlítsuk meg a sípot és pont ott fog elpattanni, ahol annak kell) majd a megmaradt, zsenge szárakat dobjuk a hagymára. Pirítsuk néhány másodpercig, majd öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • Fedjük le, főzzük a spárgát teljesen puhára (a friss zöld spárgának nincs szüksége sok időre), majd adjuk hozzá a friss mentaleveleket és turmixoljuk össze.
  • A tojásokat főzzük meg lobogó vízben 4 perc alatt.
  • Merjük a levest tálkákba, dobjunk bele félbevágott fürjtojást, vagy darabokra tépkedett mozzarellát, esetleg mindkettőt. (néha a hiperekben nagyon olcsón ki lehet fogni fürjtojást, mert senki nem veszi és lejárat pár nappal mindig leárazzák)

6 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Csodálatos fotók, egyszerűen lenyűgözőek! Olyan pillanatok, amit jó megnézni és gondolom az évek múltával még jobbak lesznek! Nagyon ügyes vagy! Tanultad a fotózást?

Reni írta...

Köszönöm szépen! Nem, nem tanultam soha fotózni. Inkább ahogy telnek a hónapok, évek, egyre nagyobb gyakorlatra, tapasztalatra teszek szert. :-)

Illéskrisz Konyhája írta...

Megkérdezhetem, hogy milyen géped van? Okítást nem vállalsz? :o)

Reni írta...

Canon EOS 7D-m van, ahhoz pedig van 3-4 objektívem, amiket fixen használok. Oktatást nem vállalnék, kicsit nagyképűségnek tartanám a magam részéről :)

Á la carte írta...

Szuperek a képek! :)
A leveshez az alaplevet én leggyakrabban a szárából készítem, így az sem vész kárba és még spárgásabb lesz az íze. A szűrőn való átpasszírozás is csodákra képes, imádom, annyira selymes lesz tőle.

Csibe írta...

Gyönyörű fotók!
...és a leves is jól hangzik :)