2012. április 6., péntek

Villámgyors csirkés saláta



Megfogadtam, hogy idén tavasszal és nyáron sokkal-sokkal több salátát fogunk fogyasztani, mint ahogy azt eddig tettük. Elsősorban azért, mert próbáljuk mellőzni a szénhidrátot, meg amúgy is. Egészséges is és még szeretjük is őket. 


Mostanában nem sok időm van sajnos a blogra, a madridi gasztro bejegyzés is várat még magára egy ideig, de addig is legalább frissüljön az oldal, felteszem a napi gyorsakat, amiket sikerül is lefotóznom elfogadható módon. 
 

Hozzávalók 2 főre:
50 dkg csirkemell
2 szelet száraz rozskenyér
1 kisebb fej saláta (jégsaláta vagy római)
1-2 gerezd fokhagyma
bors
olívaolaj
parmezán

A dresszinghez:
2 púpos ek. görög joghurt
1 ek. olívaolaj
1 mk. jóféle mustár
egy löttyintési Worcester szósz
2-3 db szardella (olajban eltett)
1 tk. friss citromlé
bors

Elkészítés:
A húst mossuk meg, töröljük szárazra, majd kockázzuk fel. Kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd végül sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.
A kenyér héját vágjuk le, a belét kockázzuk fel, majd kevés olívaolajon, 1-2 megtört fokhagymagerezd társaságában pirítsjuk meg őket.
A salátát tépkedjük falatnyi darabokra.
A szószhoz a szardellát nyomkodjuk szép kiskanállal, majd alaposan keverjük el a szósz többi hozzávalójával.
A salátát forgassuk össze a csirkével és a krutonnal, majd szedjük tányérba, locsoljuk meg a dresszinggel, ízlés szerint kevés olívaolajjal és ha kedvünk úgy tartja, szórjunk rá parmezánforgácsot.

Nincsenek megjegyzések: