Epres rebarbara-smoothie bazsalikommal


Még nem igazán van szezonja a rebarbarának, de ha szemfülesek vagyunk néhány helyen (talán már a piacokon is), azért fellelhető. Nekem "kötelező" alapanyag volt a következő Lakáskultúrás anyagomba, így muszáj volt beszerezni. Maradt néhány szál a hűtőben, miután elkészítettem a három receptet a következő számba és valami egyszerűt akartam belőle készíteni.

Nincs mit magyarázni rajta, az eper és a rebarbara örök szerelmespárt alkotnak. Hihetetlenül jól kiegészítik egymást (de a málnával sem kutya, próbáltátok már?), gyakorlatilag kihagyhatatlanok együtt. Amikor az ember próbál tavaszi tisztítókúrába kezdeni, akkor nincs is jobb reggeli, mint egy friss gyümölcsturmix, ami megadja az elegendő energiát és vitaminbevitelt is egész napra. Szoktatok turmixokat készíteni?


Alig vártam már a tavaszt - bár ezt épp most írom, amikor a mínuszok ismét visszaköszöntek -, hiszen firss áruval gazdagodnak a zöldséges és gyümölcsöspultok, ami a hosszú (és számomra igencsak utálatos) tél után nagyon jól esnek, a szememnek és a gyomromnak egyaránt.



Hozzávalók 2 főre:

  • 100 g eper
  • 250 g rebarbara
  • nyírfacukor ízlés szerint (vagy agavesziruppal édesítünk)
  • 2 citrom leve
  • szóda (ez is ízlés szerint, attól függően, hogy hígabbra, vagy sűrűre szeretnénk az italt)
  • 10-12 levél friss bazsalikom

Elkészítés:

  • Az epret és a rebarbarát mossuk, majd tisztítsuk meg és a többi hozzávalóval együtt öntsük a turmixgép tartályába és turmixoljuk simára. Hűtsük le és úgy fogyasszuk.


Megjegyzések

  1. Az ilyen juice-ok a kedvenceim! Meg fogom csinálni!!!

    VálaszTörlés
  2. Sokáig gondolkoztam rajta, hogy feltegyem-e a blogra, de mondom miért ne. Ötletnek jó lehet :)

    VálaszTörlés
  3. Már csak a képek miatt is megérte feltenni. Nagyon szépek!
    A telet pedig tessék ne annyira utálni. :) Van abban is egy csomó szépség. Én imádom azt is.

    VálaszTörlés
  4. Kriszta, köszönöm szépen!

    Akkor másképp fogalmazok. Nem a telet, hanem a hideget utálom :)

    VálaszTörlés
  5. Húúúú de csodás képeket készitettél mint mindíg!!!
    Nálunk ma reggelre olyat fagyott, hogy az összes palántánk fekvő állást vett fel (-3 volt).

    VálaszTörlés
  6. Gondolkoztál azon, hogy feltedd-e? :) A válasz nekem egyértelmű igen :)) Alig várom a szezont! Hétvégén már majdnem elcsábultam egy kis eperre, de 3000/kg ár még visszatartott... Ez is egy a magad festett hátterek közül? Eddig még nem láttam, vagy csak nem emlékszem? :S

    VálaszTörlés
  7. Ah, de jó!!! Épp most "került elő" a turmixgépem ls ilyeneket akarok csinálni:-)

    Lehet, hogy hülye kérdés, de a rebarbara megpucolása konkrétan mit jelent?
    Köszi!!! Lizi

    VálaszTörlés
  8. Szupeeeer....és ezek a színek.....:)) mesés...én még nem pròbáltam a rebarbaràt az eperrel, de idén nem hagyom ki!!

    VálaszTörlés
  9. Szuper az ital is, a fotók is! Ügyes Reni :)

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm szépen a kedves szavaitokat! :)) Örülök nagyon, hogy tetszenek a képek!
    Jön a tavasz (azaz már elvileg itt van), turmixra fel! :)

    VálaszTörlés
  11. 🍓🍓🍓💚❤️ Köszönöm! És gyönyörűséges az asztalod színe! 💜

    VálaszTörlés
  12. Most találtam rá erre a receptre. Tényleg csak 100g eper kell hozzá??

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése