Rákos-citromos spaghetti rucolával


Talán említettem már régebben, hogy a rák és a rucola a kedvenc párosításaim közé tartozik, ugyanis a rák húsának édességét annyira, de annyira jól kiegészíti a rucola fűszeres csípőssége, hogy az egy csoda. Legalábbis nekem. Ezt a tésztát is simán össze lehet dobni negyed óra alatt és garantáltan nagy sikere lesz (már ha olyan embernek készítjük, aki szereti a tengeri herkentyűket, vagy éppen nyitott arra, hogy megszeresse őket). Rohanós hétköznapok tökéletes ebédje, mert szinte tényleg csak össze kell dobálni a hozzávalókat és mégis nagyot alkothatunk. Csak az alapanyagok kombinálásán múlik, hogy milyen jellegű lesz az ételünk. Az extra üdeséget a frissen reszelt citromhéj adja, ez tényleg megkoronázza a tésztát.


Szeretjük a tésztákat? Szeretjük a tésztákat! :)
Három hete készítettem egy fotózós délelőttön egy kedves barátnőmnek. 

A következő már igazi spanyolos bejegyzés lesz, útibeszámolóval, egy "nagy" tapasos bejegyzéssel és még sok-sok érdekességgel. Remélem tetszeni fog nektek!


Hozzávalók 2 főre:
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 db garnéla
  • 2 marék rucola
  • 250 g spaghetti
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
  • A tésztát főzzük meg, közben kevés olívaolajon pirítsuk meg a finomra vágott fokhagymát, dobjuk hozzá a megtisztított rákfarkakat. Ha nyers rákkal dolgozunk, akkor 7-8 perc alatt süssük meg őket, ha előfőzöttel, akkor csak 1-2 percig pirítsuk.
  • A tésztát merjük egyből a fokhagymás rákhoz a serpenyőbe, reszeljük rá a citrom héját, dobjuk bele a rucolát, sózzuk, borsozzuk és forgassuk össze. ha nagyon száraz, adjunk hozzá néhány kanálnyit a tészta főzővizéből.



RECIPE IN ENGLISH:

Ingredients for 2:
2-3 cloves of garlic
20 shrimps
2 handfuls of rucola
250g spaghetti
olive oil
salt
pepper
grated zest of a lemon

Preparation:

Cook the pasta al dente, while frying the chopped garlic on the olive oil, before adding the raw (cleaned) shrimps to it, which will need to be fried for another 7-8 minutes.
When the pasta is ready, add it directly to the now fried shrimps and garlic in the pan, then grate the lemon's zest onto the mix, add the rucola, season with salt and pepper before mixing them up. If the result is too dry, just add a few spoonfuls of the hot water you in which you prepared the pasta.



Megjegyzések

  1. Nekem nagyon tetszik! A képek meg főleg! Fekete kagylóval is elkészíthető /ez van a mélyhűtőmben.../?

    VálaszTörlés
  2. Ó, ez nagyon-nagyon guszta. A fotók gyönyörűek. Én ma készültem garnélás ételt készíteni, kihasználandó, hogy nincs itthon a nejem, de még a korábbi főztömből is maradt.

    VálaszTörlés
  3. Wow! The spaghetti bowl looks terrific! So yummy! Incredibly beautiful! Cheers Susanne

    VálaszTörlés
  4. Illéskrisz, örülök! Szerintem simán mehet kagylóval, vagy hallal, szinte bármi tengerivel :)

    Hobbychef, köszönöm szépen! A nejed ezek szerint nem rajong a rákos ételekért? Kár :/

    Susanne! Danke schöööön! :) Ich freue mich sehr, dass dich auch gefällt! :)

    VálaszTörlés
  5. Igeeen!Köszönöm, már nagyon vártam!

    VálaszTörlés
  6. Reni!
    Tegnap ez volt nálunk a vacsi! Ez valami isteni, és hihetetlenül könnyű elkészíteni, szóval tökéletes! Köszönöm a receptet!
    Fruzsi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése