Vendégposzt a Tarka Bárkán!


"Ki eszi meg a nagyhalat?" - kérdezik a blog írói, a "Gabik". Nem is olyan régen indult egy halgasztronómiával foglalkozó blog, amit két, számomra nagyon kedves blogger, Tarka Bárka néven indított útjára. A Tavola in Piazza blog írója Gabó személyes barátnőmmé lett az idők során, hiszen hosszú időt töltöttem náluk még 2011 őszének folyamán. A másik szerző a Flatcat-et írja, aki hihetelten kreativításával, lendületével és most már igencsak a fotóival is lenyűgöz. A küldetésük nem titok. A cél, hogy minél több emberhez eljusson a halfogyasztás fontossága, annak előnyei és minden pozitívuma. Mivel ezt a dogmát én magam is szívesen követem, így természetesen igent mondtam arra, amikor megkértek, hogy írjak egy vendégposztot a Bárkára. Én a polipot vettem elő. Remélem azért nem mindenkit rémiszt el a látványa, hanem inkább sokakban felidézi a nyaralások során szerzett ízélményeket és így nagyobb kedvvel és bátorsággal állnak neki az efféle herkentyűk elkészítésének, hiszen abszolút nem bonyolult. Sőt!




Megjegyzések

  1. Jesszusom! Ez egy rémség! Hát, gondban lennék ha egy ilyen vadállat figyelne a konyha pultomon, az biztos... Na nem azért, hogy hozzá kell nyúlnom, azt bátran, de hogy hogy dolgozzam fel!! Azt sem tudom melyik az eleje és a vége...Á, vicceltem. Illetve dehogy! Fogalmam sem lenne, hogyan kezdenék neki és mit lehetne belőle főzni...Nyilván aki a tengerpart szomszédságában lakik, annak ez cseppet sem gond. Halat, kagylót főztem már, de octopussazl még nem volt dolgom...Mi készült belőle?

    VálaszTörlés
  2. A linkre kattintva ( http://tarkabarkablog.hu) megláthatod! ;)

    Amúgy tök sok jó videót találni a youtube-on is, vagy külföldi blogokon is fázisfotókat, ahonnan jól meg lehet tanulni, hogy kell elbánni ezekkel a dögökkel :) Én részint a nyaralásaink során tanultam, de pl. a polip elkészítését pont a Tarka Bárka egyik szerkesztőjétől ;)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, Reni, teljesen elérzékenyültem attól, amit írtál! Arany vagy!
    Köszönjük szépen itt is!
    Szuper poszt lett, gyönyörű képekkel!
    Puszi!

    VálaszTörlés


  4. én köszönöm a felkérést! ☺

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése