2012. február 10., péntek

Vendégposzt a Tarka Bárkán!


"Ki eszi meg a nagyhalat?" - kérdezik a blog írói, a "Gabik". Nem is olyan régen indult egy halgasztronómiával foglalkozó blog, amit két, számomra nagyon kedves blogger, Tarka Bárka néven indított útjára. A Tavola in Piazza blog írója Gabó személyes barátnőmmé lett az idők során, hiszen hosszú időt töltöttem náluk még 2011 őszének folyamán. A másik szerző a Flatcat-et írja, aki hihetelten kreativításával, lendületével és most már igencsak a fotóival is lenyűgöz. A küldetésük nem titok. A cél, hogy minél több emberhez eljusson a halfogyasztás fontossága, annak előnyei és minden pozitívuma. Mivel ezt a dogmát én magam is szívesen követem, így természetesen igent mondtam arra, amikor megkértek, hogy írjak egy vendégposztot a Bárkára. Én a polipot vettem elő. Remélem azért nem mindenkit rémiszt el a látványa, hanem inkább sokakban felidézi a nyaralások során szerzett ízélményeket és így nagyobb kedvvel és bátorsággal állnak neki az efféle herkentyűk elkészítésének, hiszen abszolút nem bonyolult. Sőt!
4 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Jesszusom! Ez egy rémség! Hát, gondban lennék ha egy ilyen vadállat figyelne a konyha pultomon, az biztos... Na nem azért, hogy hozzá kell nyúlnom, azt bátran, de hogy hogy dolgozzam fel!! Azt sem tudom melyik az eleje és a vége...Á, vicceltem. Illetve dehogy! Fogalmam sem lenne, hogyan kezdenék neki és mit lehetne belőle főzni...Nyilván aki a tengerpart szomszédságában lakik, annak ez cseppet sem gond. Halat, kagylót főztem már, de octopussazl még nem volt dolgom...Mi készült belőle?

Reni írta...

A linkre kattintva ( http://tarkabarkablog.hu) megláthatod! ;)

Amúgy tök sok jó videót találni a youtube-on is, vagy külföldi blogokon is fázisfotókat, ahonnan jól meg lehet tanulni, hogy kell elbánni ezekkel a dögökkel :) Én részint a nyaralásaink során tanultam, de pl. a polip elkészítését pont a Tarka Bárka egyik szerkesztőjétől ;)

Gabah írta...

Jaj, Reni, teljesen elérzékenyültem attól, amit írtál! Arany vagy!
Köszönjük szépen itt is!
Szuper poszt lett, gyönyörű képekkel!
Puszi!

Reni írta...én köszönöm a felkérést! ☺