Szendvics avokádóval és mandarinos rákkal


Szendvicsekkel hogy álltok? Mi speciel imádjuk őket és rengeteg formában készítjük. Tökéletes példa erre ez a mostani variáció, ami rákkal és avokádóval lett megtömve. Apropó! Oké, hogyha a szendvicsek bejönnek szinte mindenkinek, de a tenger gyümölcseivel mi a helyzet? Szeretitek, ha muszáj, akkor megeszitek, nem szeretitek, vagy még a szagától is rosszul vagytok? Van egy jó kis blog, amit úgy érzek nagyon ajánlanom kell itt, most és azonnal. Nem csak azért mert egy nagyon kedves barátném írja, hanem mert az üzenet is fontos, amit a blog közvetít. Szóval... már néhányótoknak ismerős lehet a szerzője, de nem számít, hátha erről a naplóról még nem tudtok. Hogy miről is van szó? Hát a Tengertől az asztalig című gasztroblogról. Ez egy halgasztronómiát bemutató felület, sok-sok ötlettel arra, hogy hogyan szerettesük meg a gyerekünkel és magunkkal is a tengeri ételeket. 

Na de vissza a szendvicshez. A rák és az avokádó nagyon jól illenek egymáshoz, akár salátaként fogyasztjuk, akár így. A ráknak nagyon jót tesz a marinálás, ugyanis a citrusok savai annyira megpuhítják a húsát (na jó, amit gumicsonttá főztünk azon már nem segít), hogy gyakorlatilag szétomlik a szánkban. Nem probléma az sem, ha nem jutunk nyers rákhoz, vagy rákfarokhoz, elkészíthető előfőzöttből is (én is ebből készítettem), csak nyilván így már nem kell megfőzni a rákot. Minél tovább hagyjuk benne a mandarinlében a rákot, annál finomabb lesz... :)



Megjegyzések

  1. fotó menő, a rákot soha, a zöld karika is tök jó, még a recept-szöveg betűtípust kéne valami szexybbre venni. én a programozásnál használok ilyet (vagy pont ezt), de az nem az én döntésem, hanem a programé, és praktikus okai vannak (átlátható kód, az egyen-szélességű betűktől)

    VálaszTörlés
  2. :):):) köszi!

    nekem pont azért tetszett meg ez a betűtípus, mert 1. olyan mint az írógép betűi 2. az összes ékezetes karakter írható vele :D (bohemian typewriter a neve)

    VálaszTörlés
  3. A fotóidtól kész vagyok, a szendvicsről már nem is beszélve...A fiammal vagyunk nagy ínyencek, nekünk nagyon bejönne!!! Mennyei!

    VálaszTörlés
  4. Az ilyen kis rák még bejövős, a nagyobb már kevésbé :P Az avodkadó szintén, úgyhogy nálam nyerő a szendvics ;) És tetszik ez a képre recept újításod: ki lehet nyomtatni receptkáryának ;)

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy tetszenek a képek, na meg a szendvics is... ;)

    Judit, a homár sem? :D
    Ó, erre nem is gondoltam, mármint arra, hogy ki lehet nyomtatni konkrét receptkártyaként! Tényleg! :)

    VálaszTörlés
  6. Hát őszintén szólva homárt még nem ettem, és a Julie&Juliaban látottak alapján arra sem fogok egyhamar rákapni :P Egyébként nem az ízével van bajom, vagy az állagával, csak számomra nem éri meg a macerát :P

    Amúgy a tengeri kütyüket, pl minipolip, kagylók, szeretem. Egyedül a tintahal, amit csípőből utasítanék el néhány rossz tapasztalat alapján... :S

    VálaszTörlés
  7. Amúgy ha nekem a rákok közül kedvencet kellene választani, akkor az nem a homár és nem is a languszta, hanem a scampo. Számomra az a legeslegfinomabb. :)
    Nincs olyan sok macera vele :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése