Spaghetti húsgombóccal



Tészta, tészta, tészta! Hát még mindig nem elég! Persze, hogy nem, hiszen megunhatatlan. Ahogy már korábban is írtam (többször is), teljesen mániákusan szeretjük és minden héten újabb és újabb kreációkat vagyok képes az asztalra tenni. Persze vannak nagy kedvenceink, amik visszatérők, ilyen például a carbonara, az amatriciana, a húsos ragu, vagy ez a húsgombócos változat. Dani egyértelműen a paradicsomos tésztákat szereti jobban, én azért szeretek néha másfajtát is készíteni (mi sem bizonyítja jobban ezt, mint a sok-sok zöld szószos pasta a blogon), esetleg valami puritán, szinte natur változatot (milyen jó is egy aglio, olio e peperoncino, nemde?) 


Bár itthon már elég rég gyúrtam tésztát - pedig nagyon szeretek -, azért remélem előbb-utóbb sort kerítek rá, mert tervezek egy "nagy" lasagne-s bejegyzést, ahol legalább háromféle változatot akarok felsorakoztatni. Nagyjából már meg is vannak az ötleteim, hogy milyeneket, de nem forrta még ki teljesen magát. Szóval ez még picit várat magára. Nektek melyik a kedvenc tésztafajtátok? Kedvenc szósz van-e?

Jaa és még egy kérdés. Tetszik ez a képreceptes megoldás? Ha igen, akkor folytatom, ha nem, akkor visszatérek a klasszikus "írott" formátumra. 

A képre kattintva nagy méretben olvasható a recept


Megjegyzések

  1. Nekem tetszenek a képreceptek. Szerintem maradjon!

    VálaszTörlés
  2. A képek mellett nagyon tetszenek a receptjeid is, jó ez a képrecept forma, nekem csak a nyomtatással van gondom, nem tudom csak a receptet kinyomtatni.
    Nagyon tetszik a gyömbéres kalács is, ez a spagetti pedig a gyermekek kedvence-de én is nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  3. szerintem is jó a képrecept, viszont eredeti célját nem éri el, mert én a google olvasóban is simán látom a receptet, és így nem kattintok a blogra, csak ritkán :)

    VálaszTörlés
  4. Kriszta, oké! :)) Köszi a véleményt.

    Judit, a receptet per pillanat én sem tudnám kinyomtatni (hiába van nyomtatónk, konganak a tonerek), de a saját recepteket minek is nyomtatnám? :] Ez tuti kaja a gyerekeknek, szerintem mindannyian imádják.

    Flyingbride, hát akkor mindegy :D Én nem használok google olvasót, azt hittem - így tudatlanul -, hogy ezzel majd jóóóól kiküszöbölöm :] Hát nem! :D

    VálaszTörlés
  5. hmmm... hát nem érdekes? mintha láttam volna majdnem pont ilyen képeket valahol... hol is? ja igen, itt: http://edeseskeseru.blogspot.com/2011/08/az-olasz-vacsora.html

    VálaszTörlés
  6. Vera! Eszembe sem jutott, komolyan, hogy anno nálad is így volt összerakva a kép! Annyira megtetszett a frissen festett falfelület, a kompozíciót meg csak úgy pakoltam. Sajnálom! Ha gondolod és nagyon zavar, akkor leszedem a bejegyzést. Most baromi kellemetlenül érzem magam.

    VálaszTörlés
  7. Nekem nagyon tetszik ez a megoldás, mintha egy szakácskönyved lapjait adnád mindig nekünk.
    Azért egy olasz hangulatú tésztaétel mellé bort és parmezánt tenni a képen talán még nem plágium.

    VálaszTörlés
  8. Ahogy korábbi bejegyzésedhez is írtam, nekem tetszik a képre recept ötlet. Kinyomtatnám mindet, de környezetvédelmi okokból a laptopot szoktam a konyhába hurcolni ;) És ahogy látom ismét felhasználtad az újdonsült evőeszközöket ;)

    VálaszTörlés
  9. Vera, tényleg nagy a hasonlóság, de más hangulatot áraszt a tied (letisztultabb, rendezettebb)és mást Renié (rusztikusabb). Legalábbis számomra. Mindkettőtök blogját nagyon szeretem. A képreceptet pedig Te már régóta csinálod, sarokban azokkal a pici, de kidolgozott részletekkel.

    VálaszTörlés
  10. Leszedtem a fekvő képet, mert tényleg nagyon hasonlított és nem szeretném, ha megint viták és veszekedések terepe legyen a blogom. Amikor megcsináltam az első képreceptet (2 bejegyzéssel ezelőtt), ott meg is jelöltem Verát aktív linkkel inspirációnak! :) Én nem fogom mindig így csinálni, csak ki akartam próbálni :]

    VálaszTörlés
  11. Bocsánat, vissza kell olvassalak, mert az valószínűleg elkerülte a figyelmem.
    Erre a bejegyzésre pedig azért írtam, hogy más a hangulata a két képnek, mert lehet, hogy nagyon hasonlóak, de mégsem egy és ugyanaz, hiszen más a háttér, más az elrendezés, mások a kiegészítők.

    VálaszTörlés
  12. Simán elképzelhető, mert most néztem, hogy a meglátogatott link ugyanolyan színnel volt jelölve, mint maga a bejegyzés szövege. Ezt most átállítottam kékre, úgyhogy tutira látható. :)

    VálaszTörlés
  13. Számomra is teljesen más a kettő, azonosság csak annyi, hogy spagetti, parmezán, és bor, ami -egy fenti hozzászólással egyetértve - annyira nem meglepő egy olaszos receptől készült képen. De persze megértem, nyilván másként érzi az ember, ha saját képét véli felfedezni. Én tudnék sokkal durvábban koppintásgyanús bejegyzést mutatni... Krisztával pedig osztozom: mindkét blogot rendszeresen követem ;)

    VálaszTörlés
  14. Én nagyon örülök a képreceptes megoldásnak! Ha lehet, akkor legyen még nagyon sokáig ilyen! Így csak lementem és már kész is a recept, nem kell formázzam, itt töröljem, ott tördeljem, stb.

    VálaszTörlés
  15. una gran receta con una copa de buen vino,una tentación,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése