2012. január 15., vasárnap

Gyömbéres kalács

Ennek a kalácsnak az elkészítése amolyan vírusszerűen tört rám. Éva posztolt egy képet a facebook-on, ami alapján én teljesen megkattantam és meg sem vártam a receptet, amit ő használt, egészen egyszerűen előhalásztam egy kalácstészta receptet (Limarától) és azonnal megcsináltam. Első gondolatom az volt, hogy egy az egyben olyanra formázom, mint ahogy a képen láttam, de végül úgy döntöttem, hogy megtöltöm fahéjas nádcukorral, amiből végül gyömbéres nádcukor lett. Nagyon finom, foszlós lett a kalács tésztája, tökéletes uzsonnaként, vagy reggeliként szolgál. Isteni rajta a karamellizálódott, gyömbéres cukor. Totális csábítás!


Ti hogy álltok a kelt tésztákkal? Én imádom őket készíteni (bár nem vagyok nagy mester), mert a végeredmény egyszerűen fantasztikus. A mamám szinte minden alkalommal süt csigát, buktát és batyut, amikor náluk vagyunk és lehetetlen ellenállni nekik. Na ez az én bajom. Nem tudok nemet mondani ezekre a finomságokra! 


Ismét 'képrecepttel' jöttem, a következő okból: rengetegen feed-olvasóval, facebookról, ilyen-olyan gyüjtőoldalakról nem jönnek a blogra, mert előnézetben el tudják olvasni a receptet. Viszont így, muszáj idejönni és rákattintani. Ebből kiderül, hogy ki az, akit tényleg érdekel a blog. ;)




10 megjegyzés:

mági írta...

Reni, ez gyönyörű lett.
...ja és kihagyhatatlan a blogod...

Judyt írta...

Aki nem jön ide vessen magára :P Én van hogy naponta többször is idejövök, és olvasgatom a régi történéseket :) Most meg teljesen lekenyereztél (pontosabban lekalácsoztál) ezzel a recepttel! A terítő nagyon jó, nekem sárgában és barnában van ilyen mintázatú, de rózsaszínben nagyon romantikus feeling :)

Yadsia @ShopCookMake írta...

This is very beautiful and looks delicious

4Gyerek írta...

Reni, ismét felcsigáztál (nem kelt tésztásan) ezzel a gyömbéres verzióval.
és igen, a kelt tészták nekem is a gyengéim. készíteni is, de enni szintúgy.

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta kalács, gyönyörűen formáztad! Ide érzem az illatát! :o)))

BéVé írta...

Ez a formázás már művészet! upsz, ezt nem is gondoltam, volna, hogy sokan beérik az előnézettel...

tanó móni írta...

Gyönyörű lett!! Én szoktam kelttésztát sütni, de gyömbéres még nem jutott az eszembe, hmm ki kell próbálni...
Köszi:))

Reni írta...

Mági, nagyon szépen köszönöm!! :)

Judit, senki nincs rá kötelezve, hogy ide járjon nézelődni :))) Ez csak egy darab textil (van vagy 100féle itthon), de tényleg cuki.

Yadsia, thank you for visiting!

4Gyerek, nekem is bejött ez a gyömbéres, mondjuk elég gyakran használom minden másba is :)

Illéskrisz, örülök, hogy tetszik!

Vera, pedig igen... jó, mert sok látogatót hoz a facebook is, viszont ott sokkal több a komment is, mint itt.

Móni, nekem is hirtelen ötlet volt. Keksszel már működött a gyömbéres cukor, akkor kaláccsal miért ne lenne jó?! :)

kreavikka írta...

Hihetetlen,még nem találtam olyan kaját nálad amit ne akarnék kipróbálni!Most sül a kalács,de fahéjas változatban,kevés volt a gyömbérem..:(Bár így is elég jó az illata!:)

Rosita Vargas írta...

Este pan es exquisito una buena versión,admiro tus recetas,abrazos y abrazos.