GOOD Expo Udinében


Ritkán írok ilyen eseményekről, mármint kiállításokról, gasztrofesztiválokról, mert általában nem nyerik el sajnos a tetszésemet. Ez lehet az én hibám, de lehet nem, mindegy is. Ezúttal az Udinében kétévente megrendezendő GOOD Expon jártunk Gabiékkal. Ez valami egészen más, mint amikkel otthon lehet találkozni. A legnagyobb szerepet a helyi, azaz friulán termelők és szolgáltatók kapják, de mellettük megjelennek Olaszország minden régiójának klasszikus, legnevesebb termékei is. A kiállítók zöme sajt/szalámi/sonkakészítő, de persze volt rengeteg pék, cukrász, csokoládékészítő, méztermelő, sörész (:D), borász, cukrász, étterem, vendéglő és még sorolhatnám. A kiállításon több, mint 300 kiállító kap szerepet és egyik sem rest kóstoltatni. Mindegyik termelő büszkén vágja fel a hatalmas levegőn szárított sonkáját, óriási kerek sajtját és szeretettel, szívesen kínálja azt. Nincs olyan stand, ahol ne lehetne kóstolni, ha vásárolni (nem mellesleg általában kedvezményesen) szeretnél, sehol sem mész zsákbamacskára. A kiállítás területe nagy, a standok szépen, szellősen vannak elhelyezve egymáshoz képest, még a rengeteg látogató ellenére sincs tömegnyomor, kényelmesen nézelődhet az ember úgy, hogy nem hatolnak be sértően az intim szférájába. Előzetesen többféle kurzusra is lehet jelentkezni, hiszen a kiállítás időtartama alatt folyamatosan zajlanak ezek a tanfolyamok (pl. fagylaltkészítés, csokoládékészítés, gluténmentes ételek stb.). Ha komolyan részt szeretnénk venni egy ilyenen, akkor időben jelentkezzünk, mert valószínűleg hamar elfogynak a helyek, hiszen a létszám korlátozott.  

Az olasz kiállítók mellett helyet kapnak a külföldi termelők is, pl. a horvátok, szlovének, szlovákok és magyarok is. A magyarokat a PICK képviselte.... háááát. Vagy jót, vagy semmit.

Akit érdekelnek az ilyen jellegű események, akkor két év múlva ismét GOOD. Össze lehet kötni egy hosszú hétvégével, esetleg egy focimeccsel (az Udinese évek óta elég jól nyomja). A belépő csak 7 €, ennyit simán megér!















Ja és hogy ez se maradjon ki:
Közben megjelent a Lakáskultúra legújabb száma (én még nem láttam), benne laktató levesekkel! :)


Megjegyzések

  1. Azért a magyarokról legalább egy kocka...?

    VálaszTörlés
  2. Van valahol, csak még nem dolgoztam fel az összes képet.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése