2011. szeptember 26., hétfő

Sült pisztráng vajas diókkal


Én nem szeretem a pisztrángot, sem a lazacot, de Dani igen, így elég gyakran készítem neki. Most vasárnap is az volt a kívánsága, hogy legyen hal, konkrétan pisztráng. Mivel nagyon sok munkám van mostanság (iszonyatosan el is vagyok maradva), így mindig villámgyors ebédekben gondolkozom. Ez a hal is maximum 15 perc alatt elkészül, ami igen kedvező ilyenkor. Nem muszáj hozzá diós feltétet készíteni, anélkül is tökéletesen megállja a helyét. A köret sem volt túl fantáziadús hozzá, de én akkor is imádom a sütőben sült vajas-petrezselymes krumplit.


A héten (kivétel péntek és vasárnap) itthon vagyok, így amellett, hogy folyamatosan retusálok, remélhetőleg minden nap fogok valamit főzni - de legalábbis kétnaponta -, így talán nem lesz megint olyan, hogy két hétig pang az oldal.

Hozzávalók 2 főre:
  • 2 db pisztráng
  • 2 ek. liszt
  • 1 tk. paprika
  • 100 + 50 g vaj
  • 1 marék dió (én pekán- és paradiót használtam, de persze lehet sima dióval, vagy akár mandulával) durvára vágva
  • 1 citrom leve


Elkészítés:
  • A pisztrángot irdaljuk be egy centiméterenként, mindkét oldalán. A lisztet keverjük össze a paprikával, majd forgassuk bele a halakat, a felesleget rázzuk le róluk.
  • Egy vastagfalú serpenyőben olvasszuk fel a 100 g vajat, majd helyezzük bele a halakat és oldalanként süssük 6-6 percig. 
  • Közben olvasszuk fel az 50 g vajat, dobjuk rá a durvára vágott diót, pirítsuk meg és facsarjuk hozzá a citrom levét.
  • Tálalásnál halmozzunk a halakra a citromos-vajas dióból.


A cica épp megőrülni készült attól, hogy nem kapja meg az egyik halat... :)

5 megjegyzés:

chriesi írta...

Istenien néznek ki a pisztrángok! Meg is jött a kedvem, hogy süssek valamikor a napokban! Mmm...!!!

marcsi írta...

Legközelebb macskusznak is tessék venni egy halat!!!!!!!!

Reni írta...

Na, azért kapott ám belőle bőven :):) Nem szokott kimaradni semmiből.

Teakert írta...

Én is nagyon szeretem a halat, látom jól beirdaltad. Finom ropogós lehetett.

Reni írta...

Bizony, beirdaltam rendesen :]