2011. szeptember 7., szerda

Guacamole tortilla-val



Recept most nincs, mert szerepelt már a blogon ez a páros. Akkor viszont nem voltak ilyen gyönyörű, fotogén avokádóim, úgyhogy nem bírtam kihagyni, muszáj volt egy sorozatot lőnöm erről az étekről ismét. A recept tehát itt található (méregerős habanero paprika került bele, illetve mozsárban törtem össze az egészet, hogy még véletlenül se érintkezzen fémmel és nehogy bebarnuljon). Ez alkalommal nem teljes kiőrlésű tortilla készült, hanem kukoricalisztes. Az arány ugyanaz, 1,5 csésze kukoricaliszt, 1,5 csésze búzaliszt, 3/4 csésze meleg víz, 2-3 evőkanál zsiradék és 2 teáskanál sütőpor. Ezt jól összegyúrjuk, gombócokra osztjuk (ebből a mennyiségből 15 db lesz kb.), kinyújtjuk, és pár perc alatt száraz serpenyőben megsütjük. Fontos, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad, törni fog és nem lehet feltekerni. Amikor épp elkezd hólyagosodni a tészta, fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is ugyanannyit. 


Próbáltam már többször is a legegyszerűbb - kukoricaliszt + víz - párossal, de az a liszt, amit én itthon kapok, az nem ugyanaz, amit Mexikóban használnak. Azt nyújtani sem nagyon lehet, ehhez jó nehéz vas tortilla formázót használnak, amit én itthon úgy oldottam meg, hogy sütőpapír közé raktam a tésztagombócot, és öntöttvas serpenyővel teljes erőmmel rányomultam, de még így sem lett elég vékony... :) 




4 megjegyzés:

Eszter írta...

Imádnám! Mit nem adnék egy falatért...

Judit. írta...

Én is szívesen megenném, ha elém tenné valaki, de most a képeket szeretném méltatni-nagyszerűek, mint mindig!
No, de visszatérve, készítek én is, lesz mit enni is:-)))

Bianka írta...

Éhes vagyok :)

Reni írta...

Eszter, én is imádom! :))

Judit, köszönöm szépen! Egy kis guacamole mindig jól esik :))

Bianka :))