2011. augusztus 17., szerda

Cavatelli cukkinivel és mandulával


Imádom ezt a tésztafajtát. Apró, tömör, jól harapható, de ha nem kapunk ilyet, akkor sincs gáz, helyettesíthetjük mondjuk orecchiette-vel. Jól elterveztem, hogy idén nyáron vagy ősszel Puglia-ba megyünk majd nyaralni, ahol ellesem majd a helyi tészták készítésének a trükkjét a házuk előtt, kis asztalnál munkálkodó mammáktól, de ez valószínűleg ebben az évben kimarad.

A különböző tésztafélék nagy segítséget jelentenek a konyhában, mert gyakorlatilag negyed óra alatt több fős vacsorát lehet rittyenteni, ez pedig nekem ebben a sűrű időszakban nagyon jól jön. Mellesleg imádom is ugyebár a tésztát... A cukkini és a mandula igen jól illik egymáshoz, a parmezán meg mihez ne menne? (használhatunk pecorinot is)

Sajnos most nem volt időm arra, hogy túl sok képet készítsek, így elmaradtak a már-már szokásossá vált alapanyag fotók, de sebaj, remélem tetszik nektek így is. A felirat kicsit szerencsétlen, mert a kréta nem akart fogni normálisan a deszkára, így át kellett írnom, meg lehet jobb lett volna nyomtatott betűkkel, de mindegy is... így az enyém ez a fotó :))


Hozzávalók 2 főre:
  • 300 g cavatelli (vagy orecchiette)
  • 1 közepes méretű cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marék szeletelt mandula
  • olívaolaj
  • bors
  • 1/2 citrom
  • parmezán
  • 8-10 levél bazsalikom

Elkészítés:
  • Tegyük fel forrni a tésztavizet.
  • A cukkinit vágjuk kb. 1x1 cm-es kockákra, a fokhagymát roppantsuk meg és vágjuk finomra. 
  • Hevítsünk fel egy serpenyőt, öntsünk bele 2-3 evőkanálnyi olívaolajat, majd dobjuk bele a cukkinit és a fokhagymát, ha elkezdett pirulni, dobjuk hozzá a mandulát is. Amikor a serpenyőben lévő összes hozzávaló egy kis színt kap, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá 2-3 evőkanálnyit a tészta főzővizéből.
  • Ha a tészta megfőtt, öntsük a cukkinis raguhoz, szórjuk rá a finomra vágott bazsalikomot, 2 evőkanálnyi frissen reszelt parmezánt és forgassuk össze az egészet.
  • Szedjük tányérokba, majd facsarjuk rá egy vékony gerezd citrom levét és jó alaposan szórjuk meg még parmezánnal.



5 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Reni! Ez a tészta nagyon jó, szeretném elkérni a recepted?! A fotó pedig klassz...mint mindig...meghozza az étvágyamat!:-DD

Névtelen írta...

http://www.blogger.com/comment.g?blogID=9002563878140005463&postID=2568408702638789785&page=1&token=1313583632654

Reni írta...

Mézigörl, vigyed nyugodtan! :)) Az a baj, hogy én is megéheztem tőle.... :)

Névtelen -> ebből a hozzászólásból nem tudom, hogy pontosan mire következtessek

Petra írta...

Szerintem arra, hogy mennyei, ízletes és a fotó csodaszép! ;DDDDD

Palócprovence írta...

Játékba hívlak:
http://palocprovence.blogspot.com/2011/08/bakancslista.html