2011. július 25., hétfő

Linguine sáfrányos, chilis feketekagylóval


Bár azt mondják, hogy a kagylónak úgy igazán az "r"-es hónapokban van szezonja, azért én hajlamos vagyok elcsábulni. Ha már idén nem megyek nyaralni, akkor legalább a konyhában próbálom imitálni azt az érzést... azt a tengerpartit.. :) Fogjuk rá, hogy sikerül, mert a kajával nincs probléma, de azért hiányzik a sós levegő és szellő.  Ez az év a fotózásé és kész. :)

Szóval a metroban jártunk, amikor kagylót vett az előttem lévő néni. Nálam nem volt tervben, mert épp mást kellett főznöm, de a muszájt eltoltam másnapra, így bevállaltam a kagylót. A kedvencem az, amikor fehérboron, kevés chilivel és paradicsommal párolom meg, majd friss ciabattát tunkolok hozzá, de most másra vágytam. Nem paradicsomosat akartam. Régebben próbáltam már sáfránnyal a kagylót és akkor is nagyon bejött, most még tésztát is álmodtam hozzá. Finom lett. Isteni. (már annak ugye, aki csípi az ilyesmit)

A napokban újra elkezdtem főzni, így remélhetőleg gyakrabban frissítem a blogot. Hamarosan édességgel is.... :)


Hozzávalók 2 főre:
  • 25 dkg linguine (vagy spaghetti)
  • 50-60 dkg friss feketekagyló
  • 2 csipet sáfrány
  • chili ízlés szerint
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 ek. vaj


Elkészítés:
  • Tegyük fel forrni a vizet a tésztához.
  • A kagylókat mossuk át, kapargassuk le a héjról a szennyeződéseket, tépjük le a "szakállát". (ami kinyílt dobjuk ki!)
  • Közben főzzük ki a tésztát, mert a kagyló elkészítése 3-4 percet vesz maximum igénybe a tisztítás után.
  • Egy vastagfalú serpenyőt hevítsünk fel, dobjuk bele a vaja, a sáfrányt, a finomra vágott fokhagymát és chilit, végül a kagylókat. Fedjük le és pároljuk addig, míg ki nem nyílnak. (ami nem nyílt ki, dobjuk ki!)
  • Adjuk hozzá a kifőtt tésztát, forgassuk át, majd tálaljuk.



4 megjegyzés:

marcsi írta...

Hűűűű de guszta!!!
A képek csodásak mint mindig.

Reni írta...

Örülök, hogy tetszik! :) Finom volt nagyon :)

Ildinyó írta...

Nagyon jól néz ki tényleg!! :)
Kérlek, nézz át hozzám, és ha van hozzá kedved (és időd :D) áruld el gyerekkorod kedvenc ételeit! :)

Bianka írta...

Nagyon hangulatos képek