Levendulás nektarin sorbet



Ezer éve nem szerepelt édesség a blogon (de most kapásból van ezen kívül még kettő is a tarsolyomban). Nem is tudom hogy miként bírtam ki ilyen sokáig ilyen finomság nélkül, hiszen lételemem. Eddig még nem nagyon próbáltam az ételeket levendulával ízesíteni, viszont a múltkor landolt a kosaramban egy dobozka szárított, apró lila virág. Gondoltam majd a barackkal jól kijönnek. Hát jól eltaláltam. Kóstoltam már korábban egy levendulás desszertet, egészen pontosan Verával közösen egy Angéla által alkotott csodát, de azért óvatos voltam, nem akartam szappan, vagy esetleg molyirtó ízű fagylaltot készíteni.




Most a képek hangulata is egy kicsit más. Ezeket a színeltolásokat szoktam az esküvős fotóimnál is használni, talán régen néhány ételfotónál is próbáltam már, de szerintem ezekhez a fotókhoz most kimondottan illik. Ha visszajön a nyári meleg még a barackszezonban (azért illene!), akkor próbáljátok ki! Ha a levendulától nagyon idegenkedtek, akkor ez a gyümölcs még nagyon ízletes párost tud alkotni a kakukkfűvel, bazsalikommal, illetve rozmaringgal is.




Hozzávalók:
  • 50 dkg nektarin
  • 4 ek. cukor
  • 1 mk. szárított levendulavirág
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:
  • Cukorból, egy deci vízből és a levendulavirágból főzzünk szirupot. Hűtsük le.
  • A barackot hámozzuk meg, majd facsarjuk rá a citromot, öntsük hozzá a kihűlt szirupot és botmixerrel turmixoljuk össze.
  • Tegyük fagylaltgépbe, ami szépen elvégzi a dolgát, vagy egy fagyasztható, lapos edénybe. Ha az utóbbi eljárást választjuk, akkor kb. 45 perc után turmixoljuk át negyedóránként 4-5 alkalommal.

Megjegyzések

  1. Nyami! Kérek két gombóccal! :) Most küldjed, mert holnapra elolvad! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez a fagyi sajnos, úgy egészében már a múlté.... :)

    VálaszTörlés
  3. Finom lehet ez az összeállítás. A fotók pedig ismét gyönyörűek. :)

    VálaszTörlés
  4. Petra, valóban! :) Örülök, hogy tetszenek!

    VálaszTörlés
  5. Nektarin vagy őszibarack?

    VálaszTörlés
  6. Ja, látom, hogy egyik helyre ezt, a másikra meg azt írtam. Gyakorlatilag mindegy én mindkettőből elkészítettem, tökéletes a végeredmény ígyis-úgyis :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése