Egy újabb hűsítő és egy villámgyors epersaláta


Úgy látszik, hogy a blogomra mostanság csak így éjnek éjjelén jut időm, de nem baj, legalább ilyenkor még van arra fél órám, hogy összerakjam a képeket, megírjam a szöveget stb. (02:25 van)
Ezt az epres frissítőt két hete készítettem - az italról a facebookon mutattam is már fotót - és azt is tudom, hogy a múltkor már felraktam egy rebarbarás változatot, de ezt is mindenképp közzé akartam tenni itt, ugyanis igaz csak picit különbözik a másiktól, ízében mégis merőben más. Nagyon szeretem az epret kakukkfűvel párosítani, ezenkívül imádom hozzá a bazsalikomot, rozmaringot és mentát is. Az epersaláta sem egy túl bonyolult recept - már ha lehet annak nevezni -, inkább csak egy amolyan pikk-pakk ötlet.


Szinte hihetetlen, hogy itt a június. Még van egy kis ideje az epernek, de nem sokára jön a meggy, a málna, a ribizli, a szeder... jajj de imádom mindet. Szerettem volna epres bodzaszörpöt és lekvárt is főzni idén, de nem tudom lesz-e lehetőségem még virágot szedni. Maximum ezek eltolódnak a következő évre.


Hozzávalók az italhoz (4 pohár)
  • 300 g eper
  • 5 dl szóda
  • 1 csokor friss citromkakukkfű
  • nádcukor/méz ízlés szerint
  • 1 citrom leve
  • sok-sok jégkocka
Elkészítés:
  • Az epret turmixoljuk össze a kakukkfűvel, a citromlével és a cukorral/mézzel.
  • Engedjük fel a szódával és alaposan keverjük össze, majd tegyük legalább 1-2 órára hűtőbe.
  • Szórjuk jégkockákat (vagy zúzott jeget) a poharakba, majd öntsük rá az italt.


Hozzávalók az epersalátához:
  • 300 g eper
  • 3-4 ág zsenge kakukkfű
  • 1/2 citrom leve
  • 3-4 ek. nádcukor (mézet is használhatunk)
  • 1-2 ek. citromlikőr (limoncello)
  • citromhéj a díszítéshez
Elkészítés:
  • A citromlevet keverjük össze a likőrrel és a cukorral, 1-2 evőkanál vízzel és a kakukkfű leveleivel és főzzünk belőle szirupot. Hűstük le.
  • Az epreket vágjuk félbe, majd rendezzük el kelyhekben, poharakban, tányérkákban stb.
  • Öntsük rájuk a szirupot, majd szórjuk meg reszelt citromhéjjal a tetejüket.


Ja és kiegészítésként -> az e havi Presztízs Style-ban is az eper volt a témám, ahol egy bazsalikomos epersorbet és egy kakukkfüves epres créme brulee került bemutatásra.


Megjegyzések

  1. Elnémulok ,mint mindig ,amikor a képeidet látom.Csodálatosak !!!

    VálaszTörlés
  2. Aleda, nagyon szépen köszönöm, igazán jól esik!

    VálaszTörlés
  3. Ez az epersaláta jól hangzik a Limoncello-val...
    de hát most nem lehet :)

    VálaszTörlés
  4. Pompás színek!

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy bejön nektek :]

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek a kiegészítőid!!!Gyönyörűek lettek ezek a fotók is:)

    VálaszTörlés
  7. Gyűjtögetem őket innen-onnan :)

    VálaszTörlés
  8. A legjobb az egészben a gyűjtögetés,és amíg kitalálod,hogy mit is raksz majd bele:)

    VálaszTörlés
  9. igen. már amikor meglátok egy-egy csodát, kapásból rá/bele képzelek valamit :)

    VálaszTörlés
  10. Reni, ez az epres sorozat, valami álomszép. Kérdezhetek: a tálcát hol szerezted?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése