Zöldfűszeres, sajtos frittata - VKF


Villámgyorsan elkészülő, nagyon könnyű és rengetegféle módon variálható, de mégis villantósabb étel, mint egy rántotta. Mivel rengeteg tojásom van most itthon, viszont kevés hozzávaló, így gyorsan körülnéztem, hogy mivel ízesíthetném a vacsorára szánt frittatat. Sajt volt a hűtőben és a rengeteg zöld fűszernövény is kapóra jött. A sajtot nagyobb kockákra vágtam, hogy legyenek az elkészült "omlettben" nagyobb, olvadt sajtdarabok. A sajt trappista volt (de nem ám az az ipari gyártmány), ugyanis ahol vesszük a házi, kimért tejet, ott készítenek sajtokat is és tőlük vette Dani. Persze tökéletes lehet fetával, gomolyával, kecskesajttal vagy egyéb sajtokkal is.


Ha szezonja lesz, tuti hogy ki fogom próbálni zsenge zöldborsóval és még rengetegféle zöldséggel, esetleg még rákot is rakok bele..... :)

Nagyon kellemes kis vacsora, egy pohár fehérbor kimondottan jól csúszott volna hozzá, de ez alkalommal most kimaradt.

Nem tudom, hogy ki hogy van a friss fűszerekkel, de én nem tudok abszolút favoritot választani. Imádom a kakukkfüvet (ha elmegyek mellette a konyhában, nem bírom ki, hogy ne húzzam végig rajta a kezem), ugyanígy a bazsalikomot, rozmaringot, zsályát... csak ugye mindegyiket máshoz párosítva, másként felhasználva.
Az első zöldfűszer, amivel megismerkedtem, az is a kakukkfű volt, mivel a mamáék kertjében mindig volt. Papa mondogatta állandóan, hogy húzzam végig rajta a kezem, aztán szagoljam meg és ez olyan mély emlékeket hagyott bennem, hogy lehet ilyen érzelmi kötődés alapján, a kakukkfüvet választanám legkedvencebbnek, ha már döntenem kellene.


Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 10 dkg sajt
  • bors
  • friss zöldfűszerek (bazsalikom, rozmaring, kakukkfű stb.)
  • 1 fej hagyma
  • olívaolaj
  • vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:
  • A hagymát dinszteljük meg kevés olívaolajon, majd tegyük félre.
  • A tojásokat verjük fel, majd keverjük hozzá a finomra vágott zöldfűszereket, a hagymát, a sót, borsot és a felkockázott sajtot.
  • Öntsük egy kivajazott piteformába (vagy hőálló nyelű serpenyőbe is mehet) és 200°-on süssük 20 percet.
  • Langyosan a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható!

Megjegyzések

  1. Te mereces un premio por esa bella entrada que acabas de hacer!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta.A képek..hát,csodásak.Tőled lehet tanulni.Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Tu mejor receta -
    Gracias, pero creo que esto es una exageración! :)

    Aleda, nagyon szépen köszönöm! Nekem kell még sokat tanulnom :]

    VálaszTörlés
  4. Reni, gyönyörűségesek:)) Én már csak azért is benézek hozzád, hogy a fotókban gyönyörködjek... köszi:))

    VálaszTörlés
  5. Ez valami eszméletlen jol néz ki! Nem értem, miért csak most akadtam rä, pedig facebookon a tojäsos fotot mär megcsodältam. Listära tettem a receptet. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése