2011. április 21., csütörtök

Tavaszi finomságok



Az e havi Presztízs Style magazinban a spárga az aktuális témám, így ezzel az alapanyaggal közöltem két receptet is. A korábbi számban a spenót és a zöldfűszerek arattak (a májusi számban még nem árulom el mi lesz a téma), akkor egy zöldfűszeres bulgursaláta és egy spenótkrémes fusilli készült. 


Bulgursaláta friss zöldekkel

Hozzávalók 2 főre:

  • 100 g zöldborsó
  • 200 g bulgur
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ citrom leve
  • friss zöldfűszerek (petrezselyem, menta, snidling stb.)
  • 100 g újhagyma
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

  • A bulgurt főzzük meg dupla mennyiségű vízben.
  • A hagymát vágjuk ujjnyi vastagságú darabokra, a zöldfűszereket durvára.
  • A borsót főzzük meg pár perc alatt és ügyeljünk arra, hogy ropogós maradjon.
  • Keverjük össze egy salátástálban a bulgurt a zöldborsóval, az újhagymával és a zöldfűszerekkel. Locsoljuk meg a citromlével, kevés olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.


Spárgás pite

Hozzávalók:

  • 140 liszt
  • 70 g vaj
  • 3 evőkanál víz
  • 5+5 dkg reszelt sajt
  • 30-35 szál zöldspárga
  • 3 tojás sárgája
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • rizs a vakon sütéshez
  • vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

  • A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a vizet és 5 dkg reszelt sajtot. Gyúrjunk belőle gyors mozdulatokkal tésztát, majd csomagoljuk fóliába és tegyük 30 percre a hűtőbe.
  • Vajazzuk ki a piteformát. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, majd helyezzük a formába. Fedjük le sütőpapírral, majd öntsük rá a rizst és toljuk 200°-ra előmelegített sütőbe 25 percre.
  • A tésztát vegyük ki a sütőből, öntsük le róla a rizst.
  • A spárgáknak törjük le a fás végét, majd helyezzük őket a félig sült tésztára.
  • A tojások sárgáját keverjük el a tejszínnel, a másik 5 dkg reszelt sajttal, sóval, borssal és a frissen reszelt szerecsendióval, majd öntsük a spárgára. Toljuk vissza így 25 percre a 200°-os sütőbe.
  • Hidegen, vagy langyosan tálaljuk!


Ez egy februárban indult új női magazin - én a volt munkahelyem kapcsán kerültem képbe náluk -, ami reméljük idővel egy keresett, sikeres magazinná növi ki magát. 

Az áprilisi számban én írtam az utazásos rovatot is, a téma Róma. 



Ha érdekel valakit, akkor az újságárusoknál keresse a magazint és vegye meg nyugodtan (295,- Ft)

És hogy milyen témákról olvashattok még?

Címlapsztori - Péterfy Bori
Hazai trendcsinálók - Anh Tuan
Divatanyag - Imogen
Útinapló - Róma, az örök város
Sztárpletykák, női praktikák stb.

6 megjegyzés:

Beatbull írta...

Gratulálok és remélem be fog futni a lap! A Te képeiddel és ötleteiddel nagyon színvonalasnak képzelem el ;)

Májusra lehet egy tippem? Eper! ;)

Reni írta...

Sajnos az eddigi számokkal én nem voltam túlzottan elégedett, én lehet lecserélném a grafikust... :)
Ja és a receptes oldalakhoz még eddig vezérképként egyszer sem az én fotóm került :( Pedig én megterveztem ugye egy adott koncepciót, de a grafikus mindig jobban tudta....
A következő téma... hááááát ;}
Ott már remélhetőleg a vezérkép is az enyém lesz :)

Tu mejor receta írta...

Que rico!

BéVé írta...

Gratulálok!!!!!

Azért ez nem hangzik túl jól... Miért nem tudunk mi magyarok színvonalas magazint kreálni? Tisztelet a kivételnek.

Puszedli írta...

Eszméletlen nagyokat nyelek! Húúú!

Az újsághoz gratulálok! :)

Egy kérdés viszont még motoszkál bennem: spárgát hol vettél? Annyira hiányzik már az íze, de nálunk még sehol sem láttam. Írtó irigy vagyok!

Névtelen írta...

Szia Reni!

Csak annyit szeretnék ehhez a bejegyzéshez, hogy az előtt a nap előtt, mikor megszületett a kisfiam, a spárgás lepényedet készítettem el! Tesóm azóta is emlegeti!!! Most már mindjárt 3 hónapos a kicsi fiú, és szeretettel gondolok vissza erre a receptedre azóta is!! Nyugodtan ajánlhatod babameghozónak!!
Üdv
Zsófi