2011. március 6., vasárnap

Gyors vargányakrémleves


Ebben a bejegyzésben gyakorlatilag minden új. A háttereim, az edény és a fényképezőgép is... A hátterek titka: Volt néhány ágydeszkánk (és nem rácsunk :D), amiket abszolút nem használtunk, így ebből alkottunk különböző színű háttereket. Az edény a Gasztroshop-ból származik, legszívesebben minden színben megvásárolnám... A fényképezőgép meg... remélem legalább olyan jó szolgálatot tesz majd, mint az elődje. A korábbi sincs természetesen "eldobva", amíg lehet, tartalékgépként funkcionál majd az esküvőkön...


Szóval vargányakrémleves, ami szárított gombából készült. Ezelőtt még sosem használtam szárított gombákat, így kíváncsi voltam, hogy mit lehet belőlük kihozni. Mivel ma csak magamra főztem, így olyat akartam készíteni, amit Dani biztos, hogy nem enne meg, viszont én nagyon szeretem... mint például bármit, ami gombás. 

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 cs. (25 g) szárított vargánya
  • 1 ek. vaj
  • bors
  • friss zsálya és kakukkfű
  • 1 l alaplé (zöldség vagy csirke)
  • 1 dl tejszín
Elkészítés:

  1. A gombát áztassuk be vízbe és várjuk meg, míg megpuhul. 
  2. A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a gombát és a finomra vágott zöldfűszereket. 
  3. Pároljuk meg, majd öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk, végül forraljuk össze az egészet és zárjuk el a gázt alatta.
  4. Kanalazzunk a tejszínhez 5-6 evőkanálnyit a forró levesből, majd keverjük az így már langyossá/meleggé vált tejszínt a leveshez. 
  5. Turmixoljuk össze és tálaljuk!


15 megjegyzés:

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Csodás fotók, mint mindig:-)

Zizi írta...

Imádom a gombalevest! Az edénykével én is szemeztem, de inkább a 'home made' pecsétet vettem meg! ;)

Reni írta...

Köszönöm :)

Zizi, én meg a "home made" pecséttel szemeztem és végül ez lett... meg egy piteforma... meg egy vajtartó..... :)

Ági, aki főz írta...

Gyönyörű, mint mindig. Ez a kék szín, csak úgy süt a képernyőn keresztül.

Névtelen írta...

az nem is ágyrács hanem deszka.
a rács vasból vagy fémből készül..
amúgy miért van ilyen kevés friss?:O

Reni írta...

Ági, köszönöm! :)

Névtelen, igazad van, hülyeséget írtam, ez bizony deszka
Milyen frissből van kevés?

Névtelen írta...

én sem vagyok százas...
a friss dolgot egy másik ritkán frissülő blogra akartam.bocsi:$
:)
amúgy jó a blog

Névtelen írta...

csak egyszerre 5blogot figyeltem és összekavarodtam...:D

Doctor Pepper írta...

:D:D még mindig meg tudsz lepni a pörgési sebességeddel.. mire nálam fényképre kerül és posztolva lesz egy új cucc, addigra eltelik egy évszak is... gyönyörű minden nyilván:) és örülök, hogy a deszkakérdés is megoldódott.

Reni írta...

Ja, nem baj, csak nem esett le, hogy miről is beszélsz (azaz írsz) :))

Judit, nem pörgök én fele annyira sem, mint amennyire képes lennék :)
Jajj, már... miért lenne nyilván? :)
Jó az edény 8)

BéVé írta...

És hogy hívják a kicsikét? Gondolom Canon ő is, mert rendszert hülyeség lenne váltanod.
Azt hittem, hogy a kék szépség a kiállításról való, mint az egyetlen megfizethető. :)

Csibe írta...

A vargánya jöhet minden formában :) ...főleg ebben a gyönyörű kékségben!

Életünk és ételeink írta...

Álomszép fotók, álomszép hátterek, az edényre én is pályázom..

Reni írta...

Igen, maradtam természetesen a Canon-nál és szerintem én már nem is igen fogok a jövőben sem márkát váltani. 7D :) Jaa a kékség a kiállításról van, csak a Gasztroshop standról :)

Orsi, én is bármikor megenném! :)

Életünk és ételeink - tudsz nekem írni egy keresztnevet? olyan személytelen ezt így leírni... :) -
köszönöm szépen, még én is pályázom egy-két ilyesmi gyönyörűségre :)

Ciripbogár írta...

nagyon szuper minden, a kék tál, a hmmmmvargányakrémleves és persze a fotók, ha lehet fokozni...