2011. február 28., hétfő

Pesto sztori a Gasztrotippen



Az olasz konyha egyik legnagyobb klasszikusa a pesto. Ez a hagyományosan mozsárban készülő szósz rendkívül sokoldalúan felhasználható és igen változatos alapanyagokból elkészíthető, legyen szó zöldfűszerekről, különböző zöldségekről, vagy olajos magvakról. A legtöbbször tésztával fogyasztjuk, de kiválóan ízesíthetünk vele leveseket, kelt tésztákat, halakat és húsokat is. Első nekifutásra kezdjük talán a legnépszerűbbel, a genovai pestoval.

Folytatás a Gasztrotippen.

Elég sok fotót készítettem ebben a témában, ezeket megosztom veletek itt, mert ennyi képet azért nem lehet a Tippre kirakni :)










Hűséges asszisztensem :)

15 megjegyzés:

Evelin írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Reni írta...

Hopp, pont most akartam reagálni :)

Kiko írta...

Pont mostanában ismerkedünk a pesto-val, erre nem felraksz egy ilyen tuti receptet, ilyen étvágygerjesztő képekkel? ;)
Tényleg elég a turmixgép (esetleg botmixer?) is a pesto elkészítéséhez? Mozsár híján ez az egy esélyem lenne a házi pesto-hoz...
A képeid megint hihetetlen szépek, köszi, hogy megosztottad velünk őket! Kedvenc az árválkodó bazsalikomleveles, és persze a kis asszisztensről készített fotó.. ez a cica egy vérbeli topmodell! :))

starfi írta...

nagyon szépek lettek a fotók. :) szokás szerint persze :)) a leveles tészta tök jól sikerült, grat! :))

Reni írta...

Kinga, ez egy új rovat lesz, szóval jönnek még pesto-s ötletek idővel :)
Aha, ha nagyon nincs kedvem mozsarazni (ami leginkább a mennyiségtől függ, mert nem olyan nagy a mozsaram), akkor botmixerezek én is ;)
A cica... most épp a sós karamellkrémem után sápítozik :) Örülök, hogy tetszenek a fotók!

Krisztián, köszi :) Ugyan már.... nagyon sok béna fotóm van :/ A levelestészta.... csoda, hogy ilyen lett, mert sz*r volt az élesztő és nem kelt meg... gondolkoztam, hogy kivágjam a kukába, vagy sem, de végül adtam neki egy esélyt :)

Csiperke írta...

Gyönyörűek a képeid!!!!

Reni írta...

Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! :)

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Reni!
Megint csodásak a képeid:-)
Ezt a hátteret barkácsoltad tegnap?:-)

(Tudod, hol van az a muffin a Te sütihez.
Én mindent megpróbáltam, de nem sikerült:-((

Kiko írta...

Na akkor megnyugodtam (botmixer), köszi! :)
Sós karamellkrém? Hát elhiszem, hogy sápítozik utána :) Nemrég próbáltam ki a L...t(nem a reklám helye) étcsokik közül egy újdonságot karamell és tengeri só ízesítéssel...hát életemben nem ettem még ennyire jó csokit, pedig a csilis után már nem hittem, hogy lesz újabb kedvenc.
Szóval a karamell és a só nagyon is jól összeillenek, pedig a fene se gondolta volna és azt se, hogy az étcsokival ennyire jó kombinációt alkotnak. Tudja a cicád azt hiszem, hogy mi a jó ;)

Reni írta...

Gesztenye, nem ezt barkácsoltuk, ezek a képek még korábban készültek :) A "friss" háttereim hasonlók lesznek, csak színesek :)
Láttam-láttam, hogy esélytelen... :/ Pedig az a muffin nem nagy szám :(

Kinga, aha, macaron töltelékként fogja végezni (legalábbis egy része), a maradék meg majd elmegy ide-oda :)
A cicámnak már nagyon kifinomult az ízlése :D

Citromhab írta...

Gyönyörűek a fotók ( mint mindig ):-)
Pont ugyanilyen cicánk van, Narancs névre hallgat:-))

Judit írta...

Én is azt akartam írni, hogy gönyörűek a képek-amit a többiek is írtak- , szóval csodásak, hogy más jelzőt is használjunk !
Gratulálok!

Krisztina írta...

Hú, fantasztikus fotók! És ez a zöld bazsalikom, meg ahol maga a pesto van egy üvegedényben....! Ilyen zöld nincs is.....:) Le a kalappal! Kriszta

Reni írta...

Citromhab, ugyanilyen cica?? De jó! :)

Judit, nagyon szépen köszönöm!!!

Kriszta, pedig van ám ilyen zöld :) Mondjuk a tónusokra rátett az is, hogy direkt sötét fényekkel fotóztam :)

Raindrop írta...

Tyű, ezektől a fotóktól lehidalok basszus. :}