2011. február 4., péntek

Mindennapi kenyerünk a Makifoodnál!

A héten meghívást kaptam Makitól és a kuktáitól Kaldeneker György - Mindennapi kenyerünk elnevezésű főzőestjére. Végre volt is alkalmam elmenni (eddig már két meghívást vissza kellett utasítanom korábban...) és hála az égnek ez az este kizökkentett a napi rosszkedvemből (erről majd később, mert még mindig nem szeretnék indulatból leírni ezt-azt...), plusz még Krisztivel is találkozhattam végre.

Kelt tésztát sokszor készítek itthon, így nem ért váratlanul az, hogy kézzel kell dagasztani, formázni, ráadásként én imádom a kelt tésztákat. Készíteni és enni is. Négyféle kenyeret sütöttünk: fetás, aszalt paradicsomos kenyeret cserépben, rozmaringos focacciat, vadrizses kenyeret és english muffint. Nagyon jól sikerültek, mindegyik recept ilyen, vagy olyan módosításokkal (leginkább fűszerezés stb.) el fog készülni itthon (az english muffinból már el is fogyott egy frissen sült adag, rögtön dagasztom be a következőt). Most annyira nem is szaporítanám a szót, ugyanis gyakorlati oktatás révén beszéljenek inkább a képek, mint a szavak. Sok kép készült, de ez nem azt jelenti, hogy én nem vettem ki a részem a munkából :)

Jó volt nagyon, remélem még jövök ide!

































7 megjegyzés:

Erinacea írta...

Nagyon hangulatos képek! Én is kedvet kaptam az órához már :)

Zizi írta...

Nagyon király beszámoló! Szuper képeket csináltál! Ja, és igazolom, hogy részt vettél a munkában! :)

Reni írta...

Örülök, hogy tetszenek a képek! :)

Nelli írta...

Szuper lehetett, biztos sok mindent tanultatok!:-)

Szemirámisz írta...

Ó,hogy ez milyen szuper nap lehetett! Jók a képek... :)

Reni írta...

Tényleg jó volt :))

Mjudit írta...

Hát ez szuper lehetett, a beszámolókból és a sok jó képből ítélve! Gyönyörűek a kenyerek!