2011. január 14., péntek

Egy tészta és a hanyagság



... mert bizony így az év elején eléggé elhanyagoltam a blogom. Főztem én, meg elvoltam én, de semmi újdonság nem került az asztalra, vagy ha került is, akkor fényképező elé nem került. Így most egy olyan receptet teszek közzé, ami a karácsonyi magazinomban szerepelt. Egyszerűen fantasztikus dolognak tartom, hogy milyen sokféle alapanyagból lehet pesto-t készíteni. A legkülönfélébb olajos magvakkal, zöldfűszerekkel és levelekkel. Imádom őket. 10 perc alatt kész a családi vacsi (és csak a tészta főzési ideje miatt 10 perc). Még sok-sok ötletem van, hogy mit-mivel és hogyan lehetne kombinálni, hamarosan jön majd ehhez is sok-sok ötlet. Éljenek a húsmentes ételek egy húsevőtől :) Ígérem jön majd a báránygerinc is és tervezek még egy-két húsos fogást (kacsamell, marha stb.), de most erre a könnyed tésztára futja. Sajnos sok fotó nem készült az ételről, így untatlak titeket néhány bébifotóval még és néhány hangulatfotóval még egy gyönyörű őszi napról.

Hozzávalók 4 főre:
  • 400 g fusilli tészta
  • 200 g bébispenót
  • 7-8 levél bazsalikom
  • 2 marék hámozott pisztácia
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • 2 dkg reszelt pecorino
  • olívaolaj
  • bors
Elkészítés:
  • A spenótot, bazsalikomot, pisztáciát, a reszelt sajtokat, a felaprított fokhagymagerezdeket, a sót és borsot, az olívaolajat tegyük mozsárba és pépesítsük. Miután krémesre zúztuk az egészet olívaolajjal állítsuk be a sűrűségét.
  • A tésztát főzzük ki, majd a főzővízből kiemelve egyből forgassuk össze a pesto-val.
Néhány ff kép Balázsról, akiről korábban már mutattam itt egy-két fotót.


És az őszi kollázs az udvarról (Dani mamájának az udvaráról):



5 megjegyzés:

Bianka írta...

Zabálnivaló a baba

Dió Bisztró írta...

A baba csodahelyes!!
Most ő az első!
A tészta nagyon rendben van a fotók is, ha te is, akkor, nekünk így is tökéletes:DD

Reni írta...

A baba nem az enyém :D én csak fotóztam :D

Kricky írta...

hogy milyen picike ez a baba! Aztaaa.. a mieink talán soha nem is voltak ekkorák. :)

A fotóid nagyon-nagyon tetszenek, mint mindig. Igazi rajongód lettem! :)
Ezt a tésztát pedig ki fogom próbálni. Nagy pisztácia fun vagyok!

Reni írta...

tényleg nagyon-nagyon picike volt :)

Köszönöm! Tervezem még újabb pisztáciás tészták készítését.... :)