2010. március 30., kedd

Orecchiette medvehagymapestoval


Tökéletes gyorskaja az, ami gyorsan elkészül és gyorsan el is fogy. Ezt az okosságot ma Dani mondta, mert ez a tészta is így tűnt el a tányérokból. Csak a gyönyörű, eszméletlenül zöld színű olaj maradt a tányérok aljában. Kaptam egy cserépnyi medvehagymát kedvenc Gabimtól, amit már rendesen lelegeltem, így jövő hétre lehet benyújtom az újabb igényt.. Ettem simán pirítóssal és készítettem belőle ezt a pestot. Van még egy-két ötletem, remélhetőleg meg is tudom majd valósítani.


Hozzávalók:
200 g orecchiette, 1 csokor medvehagyma, 1 dl extra szűz olívaolaj, 1 marék fenyőmag, 1 marék reszelt pecorino, só, frissen őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma (de ez el is hagyható, mivel medvehagymáról van szó)

Elkészítés:
A tésztához vizet forralok. A többi hozzávalót mozsárban (vagy botmixerrel) pépesítem és a frissen leszűrt tésztára öntöm. Összekeverem és tálalom is. Megszórhatjuk medvehagyma levélkékkel és pirított fenyőmaggal.


2010. március 28., vasárnap

Kurkumás macaron fehércsokoládé ganache-sal


Hétvégén sütigyár volt itthon. Konkrétan. Dehát ezt mindenki láthatja, hiszen csaknem mindent közzétettem itt a blogon. A babapiskótából, vaníliakrémből, brownieból is maradt tojásfehérjém, így legyártottam egy jó adag macaront. Mivel legutóbb a kurkuma baromi jól bevált a kekszemnél, gondoltam kipróbálom macaron színezésére is és ez is bejött. Gyönyörű sárga habcsókkorongok, lágy fehércsokoládé ganache-sal töltve. Isteni finom lett!

Hozzávalók a korongokhoz:
100 g pihentetett tojásfehérje, 140 g mandulaliszt / finomra darált mandula, 200 g porcukor, 20 g kristálycukor, 1 ek. kurkuma

Hozzávalók a töltelékhez:
2 tábla fehércsokoládé, 2 dl habtejszín, 1 ek. vaj


Elkészítés:
A macaronok készítése előtt egy nappal megcsinálom a ganache-t: A ganache-hoz a tejszínt forráspontig melegítem, majd ráöntöm a feldarabolt csokoládéra, hozzáadom a vajat és addig keverem, amíg sűrű, egynemű masszát nem kapok. Kihűtöm, majd hűtőben tárolom.

A tojások fehérjét vagy legalább 1 napig szobahőmérsékleten, vagy 1 hétig hűtőben pihentetem. A mandulát ledarálom, a porcukorral együtt átszitálom. A tojások fehérjét habbá verem, amikor már majdnem elérte a megfelelő (lágy csúcsokat hagyó) állagot, hozzáadom a cukrot és a kurkumát. Ezután a habot a mandulához öntöm és egy hablapát segítéségével az egészet jól összedolgozom, amíg egy sűrű, tömör, lassan folyó masszát nem kapok. Habzsákba szedem és sütőpapírral (duplán) bélelt tepsibe köröket nyomok (kb. 3 cm-eseket és ezek nagyjából 4 cm átmérőjűre terülnek). Hagyom egy órát pihenni. A sütőt előmelegítem 175°-ra. A tepsit a sütőbe tolom, 4-5 percig sütöm ezen a hőfokon, amíg elő nem bújnak a talpak. Amint a talpak előjöttek, kinyitom a sütő ajtaját (3-4 percre) és csökkentem a hőfokot kb. 130°-ra. Ezután még sütöm kb. 10 percet. (ez nagyon sütőfüggő, mindenkinek a sajátjával kell kitapasztalnia, én is folyamatosan kísérletezgetek, hogy hogy lenne a legjobb). Lekapkodom a sütőpapírról a "habcsókokat", hagyom kihűlni őket, majd megkenem őket a krémmel és egy dobozban mehetnek is egy éjszakára (vagyis legalább 24 órára) a hűtőbe.



Ezt ma este fotóztam az ablakból (panoráma)... vagyis csak az egyiket, na de vajon melyik volt az eredeti szín? :)


Jujj Gabikámtól kaptam egy cserép medvehagymát, ma még csak simán pirítóssal ettem, de van néhány tervem... :)

Epres-málnás charlotte


Hát ez aztán egy igazi fiús torta lett. Szép rózsaszín. Dehát ez volt a kívánság és a szülinapos kívánságát teljesíteni kell, olyan tortát kell készíteni, amit ő kért. És bizony kikötés volt az eper és a mascarpone. Tegnap a piacon kaptam szép epret (igaz, hogy import, de legalább eperízű volt) így az elvárásnak megfelelően tudtam teljesíteni a feladatot. A babapiskótát én sütöttem, tehát nagyon frissek voltak, meg kicsit laposkák is, így egy kicsit eláztak, de mindezek ellenére is nagyon finom lett!


Hozzávalók a babapiskótához: (recept a Szakácsok Könyvéből)
6 tojás sárgája, 3 tojás fehérje, 85 g cukor, 55 g liszt, + cukor a szóráshoz

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 230°-ra. A tojások sárgáját fehéredésig keverem 50 g cukorral. A tojások fehérjét a maradék, 35 g cukorral kemény habbá verem. Óvatosan a habosra vert sárgákhoz keverem, majd beleszitálom a lisztet és ezzel is óvatosan elkeverem. Sima csövű habzsákba töltöm a masszát, majd kb. 2 cm széles, kb. 8 cm hosszú csíkokat nyomok egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Megszórom őket cukorral, 5 percig állni hagyom, majd ismét megszórom cukorral. Ekkor csökkentem a sütő hőmérsékletét 180°-ra és 8-10 perc alatt megsütöm a piskótákat.

A masszából külön szedek egy keveset, ugyanis egy vékony (kb. 0,5 cm-es) piskótalapot sütök belőle, ami a torta alját adja majd.


Hozzávalók a krémhez:
80 dkg mascarpone, 300 g málna, ízlés szerint porcukor, 1 cs. por alapú zselatin + 80 dkg eper a díszítéshez

Elkészítés:
A málnát összeturmixolom a porcukorral (egy keveset ebből is félreteszek, mert megkenem majd vele a piskótalapot), majd hozzákeverem zselatinnal együtt a mascarponehoz.

A torta összeállítása:

A piskótalapot egy kapcsos tortaformába helyezem (célszerű kapásból abban sütni) és megkenem kevés cukrozott málnapürével. Babapiskótával kirakom a tortaforma oldalát olyan szorosan, amennyire csak tudom. Beletöltöm a krémet majd egy éjszakára hűtőbe teszem. Mielőtt felszolgálnám, friss eperrel (vagy bármilyen általunk preferált gyümölccsel) megpakolom a tetejét. Nagyon finom volt!

Én opcióként raktam még a málnakrém tetejére főzött vaníliakrémet is, amelynek a receptje itt található, de ez teljesen el is hagyható.



Receptkártyák majd jönnek, csak most... nincs kedvem megcsinálni őket :)) (vonatkozik ez a halra is)

Dorada al horno


Egy klasszikus spanyol receptből, a besugo al horno-ból indultam ki és készítettem el a mai ebédet annyi különbséggel, hogy én nem tengeri keszeget, hanem aranydurbincsot használtam hozzá. Nagyon finom és gyors egytálétel.
Egy éve nem gondoltam volna magamról, hogy ilyen egészben sült halat fogok valamikor készíteni, azt hittem, hogy baromi bonyolult elkészíteni úgy, hogy az jó is legyen. Aztán az olaszoknál megtanultam, hogy nem kell túlmisztifikálni a dolgot, csak finom és friss alapanyagok kellenek hozzá.
A legfontosabb természetesen maga a hal. Ha a hal friss, nem szorul túlzottan intenzív fűszerezésre, ne nyomjuk el az ízét. Az aranydurbincs nagyon ízletes hal, köszönhető ez többek között annak is, hogy a fő táplálékát a különféle tengeri rákok és kagylók teszik ki.

Hozzávalók 2 főre:
1 (kb. 50 dkg-os) aranydurbincs/tengeri keszeg, 2 szem krumpli, néhány szem paradicsom, 1 dl fehérbor, 1 nagyobb fej lilahagyma, olívaolaj, frissen őrölt bors, tengeri só, 2 babérlevél, 1 citrom

Elkészítés:
A halat megtisztítom, megmosom (szerencsém volt, tisztított halat kaptam). A krumplit megpucolom, felkarikázom és megfőzöm. A lilahagymát megtisztítom és szintén karikákra vágom a paradicsomokat félbevágom. A hal egyik oldalát beirdalom és egy-egy fél citromszeletet dugok beléjük. Egy sütőtálat vékonyan kiolajozok, ráöntöm leszűrt krumplit, a felszeletelt hagymát és paradicsomot, valamint hozzádobom a babérleveleket, felöntöm a fehérborral. Összeforgatom, majd ráhelyezem a halat a beirdalt oldalával felfelé. Sózom, frissen őrölt borssal megszórom és ráfacsarom egy fél citrom levét.
Fóliával lefedem a tálat és 200°-ra előmelegített sütőbe tolom. 20 perc után leveszem róla a fóliát és 10 percet még pirítom.


Cica is falatozott :]


2010. március 26., péntek

Bogyós gyümölcsös brownie



Az egész úgy kezdődött, hogy sikítani tudtam volna az agybajtól, mert az olvasztott csokoládéval teli tálat egy laza mozdulattal levertem a pultról. Hála az égnek kb. "csak" 1 táblányi, azaz 100 g csoki veszett kárba. Bezzeg ezt a cica most nem akarta felnyalni :D Aztán megszállt valamiféle nyugalom és gondoltam nem érdekel, folytatom a megmaradt adaggal a sütést. A végleges hozzávalókból álló receptet osztom itt meg.

Ma végre tudtam vaku nélkül fotózni, mert olyan szép fények volta a szobában és időben itthon is voltam... remélem holnap nem lesz nagyon csúnya idő, mert akkor megyek virágokat fotózni a parkba :]
(bár esőt mondanak....)


Hozzávalók:
300 g étcsokoládé, 250 g vaj, 6 tojás, 2 tojássárgája, 300 g cukor, 100 g liszt, 2 marék piros bogyós gyümölcs
Elkészítés:
A csokit a vajjal együtt gőz fölött felolvasztom. A tojásokat, a két tojássárgáját fehéredésig verem a cukorral. Hozzákeverem a visszahűtött csokoládét és beleszitálom a lisztet. Az egészet alaposan összekeverem és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Rászórom a 2 marék gyümölcsöt és betolom a 180°-ra előmelegített sütőbe 20 percre. Megvárom míg teljesen kihűl, kenhetünk a tetejére csokimázat (100 g csoki, 40 g vaj, 50 ml víz összeolvasztva és visszahűtve), de hagyhatjuk anélkül is.


Brutál csokis, ragacsos belsejű brownie!

Receptkártya a brownie-hoz:


És a nyeremény receptkártyáim desszert kategóriája:



GABI, HA OLVASNÁD EZT A BEJEGYZÉST... HÉTFŐRE BETÁRAZTAM NEKED A BROWNIEBÓL. KÉSZÜLJ! :D

2010. március 25., csütörtök

Guacamole


Imádom. A színét. Az ízét. A frissességét. Nagyon egyszerű és iszonyatosan gyors. Remek vacsora, reggeli, vagy akár ebéd (nálam legalábbis) lehet belőle. Régebben már szerepelt a guacamole a blogomon, akkor quesadilla volt mellé. Ma is akartam venni avokádót, de csak nagyon csúnyák voltak a boltban, így inkább kihagytam. Remélem azért hétvégére lesz még itthon avokádókrém. Tökéletes pirítósra, tortillához, vagy csak simán mártogatósnak. Nagyon egyszerűen készítem, hihetetlen egészséges!


Hozzávalók:
2 db érett avokádó, 1 lime, 1 chili, 1 kisebb fej lilahagyma, frissen őrölt bors, csipet só

Elkészítés:
Az avokádó húsát kivájom (az érett avokádónak simán elválik a héja és a magja is) és azonnal ráfacsarom a lime levét, majd villával összenyomkodom az egészet. A chilit apróra vágom, a lilahagymát szintúgy és hozzákeverem az avokádóhoz. Ízlés szerint sózom és borsozom. Mi most (kukoricaliszt helyett) teljes kiőrlésű lisztből készített tortillát ettünk hozzá (15 dkg finomliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 1 dl víz, kevés olaj, só - a hozzávalókból tésztát gyúrok, kicsit pihentetem, majd palacsintasütő méretű, kb. 3 mm vastag korongokat nyújtok belőlük és megsütöm őket pár perc alatt).


Remélem a kártyák megérkeztek Melindához. Ide is felteszem az első adagot. Az egyéb kategóriát. Ebben a kategóriában található meg ez a guacamole is. Ezentúl minden egyes receptemhez el fogom készíteni a hozzá tartozó receptkártyát és mind-mind letölthető lesz.

Katt a képre! :)




guacamole.jpg

2010. március 22., hétfő

Felhívás... vagy mi

Megvan a nyertes! Nem más, mint Melinda! (kétszer írt, de csak egyszer volt az ő neve is a kalapban ;) Ne csüggedjen senki, ha az ajándékot már átvette jogos tulajdonosa, akkor felteszem majd ide PDF-formátumban :)



Elkészültem azzal az ajándékkal. Sokat gubbasztottam fölötte. Igaz a végeredmény nem lett tökéletes (hiába nem vagyok én profi vágógép, sem nyomda), de azért szép, a két kezem munkája. Főzéssel kapcsolatos... receptes... fotós...
A kártyák A/5 méretűek, lamináltak, így praktikusak főzés közben! Leginkább ezt tartottam a megvalósítás ideje alatt szem előtt :)

Változtattam a szabályon: Ha meglesz a 100. olvasóm, akkor az ennél a bejegyzésnél kommentelők között kisorsolom az ajándékom! Így már jobb, nem? :)



2010. március 20., szombat

Tarte bourdaloue


Egyik kedves olvasómtól, Évitől kaptam a receptet és alig vártam, hogy elkészítsem. Szeretem nagyon a francia édességeket. Ez a torta igen mutatós (bár én nem vagyok épp egy cukrászmester), nem nehéz elkészíteni és nagyon finom.


Hozzávalók a tésztához:
300 g liszt, 200 g vaj, 100 g porcukor, 1 tojás sárgája, csipet só

Hozzávalók a krémhez:
100 g finomra darált mandula, 100 g cukor, 2 tojás, ízlés szerinti likőr, 50 g vaj

+ 2 szem körte


Elkészítés:
A tésztához a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, porcukorra, 1 tojás sárgájával és csipet sóval, majd gyorsan tésztát gyúrok belőle. Fóliába csomagolva, 30-60 percre hűtőbe teszem. A krémhez a tojásokat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a mandulalisztet és a likőrt, majd az egészet alaposan összekeverem. A puha vajat habosra keverem és hozzávegyítem a tojásos, mandulás masszához. A tésztát kiveszem a hűtőből, lisztezett felületen kinyújtom és behelyezem egy tapadásmentes (cakkos szélű, vagy sima) csatos formába úgy, hogy 2-3 centiméteres pereme legyen. Beleöntöm a mandulás krémet. A körtéket megpucolom, negyedekbe vágom, majd a negyedeket vékony cikkekre szelem. A vékony cikkekre szelt körtenegyedeket "egészben" a krémre helyezem. 180°-ra előmelegített sütőbe tolom és 30 perc alatt készre sütöm. Ezután hagyom kihűlni, leszedem róla a forma oldalát és szeletelem.


* nálam azért lett ilyen sötét a töltelék, mert kristálycukor helyett sötét nádcukrot használtam. A körték tetejét karamellizálhatjuk is, de anélkül is nagyon finom.

Köszönöm, Évi! :)

Jaa és csak halkan megjegyzem, hogy készen áll a 100. olvasónak szánt ajándékom :]

2010. március 18., csütörtök

Mangó lassi


Mostanában sokszor iszok mindenféle turmixot. Finomak, egészségesek és vitamindúsak. Friss és fagyasztott gyümölcsből is egyaránt jó. Ez a mangó lassi őrölt zöld kardamomtól és a reszelt limehéjtól lett még izgalmasabb. Ajánlom mindenkinek!


Hozzávalók:

1 nagy érett mangó, 3,5 dl sűrű natur joghurt, 2 dl tej, 1 kk. őrölt zöld kardamom, 1 lime reszelt héja, 2 ek. sötét nádcukor


Elkészítés:
A mangót meghámozom, lefejtem a magjáról és a turmixgépbe teszem. Hozzáadom a joghurtot, a tejet, a kardamomot és a nádcukrot és az egészet összeturmixolom. Poharakba töltöm és ráreszelem a lime héját. Jégkockával, vagy anélkül fogyasztom!

2010. március 13., szombat

Házi tészta tenger gyümölcseivel


Készül az ajándék a 100. olvasónak! Szóval hajrá! :)



A nyaralás ízeit igyekeztem behozni ma is a konyhába. Szerintem sikerült. Dani saját állítása szerint nagyon szereti a paradicsomszószos tésztákat, hát ez egy ilyen volt. Mindenféle tengeri jóval (a metroban jártunk és úúúgy betermeltünk, hogy lesz ám ilyen-olyan halas recept majd :). Aki szereti az ilyen herkentyűket, annak szerintem nagyon ízlene :]


Hozzávalók 2 főre:
10 dkg liszt, 1 tojás, 8 db kagyló, 4 db kisebb kalmár vagy tintahal, 8 db garnéla, 3 dl paradicsomszósz, peperoncino (olasz csípőspaprika, én egyenesen a csizma területéről hoztam), só, finomra vágott petrezselyem


Elkészítés:
A lisztből és a tojásból (ha szükséges, akkor még kevés vizet is adhatunk hozzá, de nagyon keveset!) tésztát gyúrok, majd áthajtom a tésztagépen, feltekerem és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágom. (metélt lesz belőle). A kagylókat megtisztítom, a tintahalat szintúgy (megfogom a fejét, óvatos mozdulattal kihúzom az egészet, elvileg a beleivel együtt kijön minden, eltávolítom a hátporcot, lehúzom a bőrét és kimosom a tömlő alakú húst. A fejéről a csápokat levágom közvetlenül a szeme fölött, hiszen ez is nagyon finom része a tintahalnak). A paradicsomszószt egy serpenyőbe öntöm, sózom és főzöm kb. 10 percig. A tintahalat ujjnyi vastagságú karikákra vágom, a rákokat egészben hagyom és mindezt a kagylókkal együtt a paradicsomhoz adom. 4-5 percig főzöm (Ez idő alatt a rák is és a tintahal is megfő és a kagylók is kinyílnak) A friss tésztát kb. 2 perc alatt kifőzöm a lobogó vízben, majd a paradicsomos herkentyűkhöz keverem. Összeforgatom, tányérra szedem és friss petrezselyemmel megszórva tálalom. Igyunk hozzá (ha szeretjük) száraz fehérbort!

Felsorakoztattam a tintahalacskákat.
Cica meg ismét kíváncsi. :)

2010. március 11., csütörtök

Anyukám ajándéka....


Tavaly készítettem anyukámnak. Beleraktam a legkedvencebb fotóit a nyaralásainkról, valamint "néhány" receptet... Itthon kinyomtattam, majd elvittem a könyvkötőhöz és beköttettem. Volt több színváltozat, több betűtípus, de a férjem/kollégák/öcsém választása alapján lett ez a végleges verzió. (akkor a blogom fejléce is piros-sárga színű - ugyanúgy, ahogy a címoldalon - és a betűtípus is ez volt) Most megosztom veletek, mert végre találtam egy olyan oldalt a neten, aminek a segítségével közzé tudom tenni. Bár az is igaz, hogy sok újdonsággal nem szolgál, mert kb. fél évesnél régebbi receptek vannak benne. Talán azért feleleveníteni jó lesz a régieket... Az itt és a Gasztrotippen (olívaolaj, friss tészta, kelt tészta, fűszernövények...) megjelent írásaim szerepelnek benne.

Sok-sok hónapon át való szerkesztgetés, asztalcsapkodás és hajtépés eredménye. Cseppet sem profi munka, helyesírási hibák is vannak benne rendesen (azaz elválasztási), dehát nem vagyok én sem tördelő, sem szerkesztő... csak Reni :]
Azonban ajándéknak mégis az egyik legtökéletesebb volt. Gondolkoztam azon az elején, hogy fotókönyvként készíttetem el, de az egy vagyon lett volna, viszont semmiképpen nem akartam feladni, muszáj volt kitalálni egy másik megoldást a nyomtatásra. Rendeltünk néhány garnitúra tonert a nyomtatóba, vettünk fényes "brosúra" papírt és 5 napon át nyomtattam. A könyvkötőnél gondosan kiválasztottam egy vaníliaszínű kötést, piros betűket kértem rá és másfél hét múlva a kezemben fogtam a könyvet. Alig vártam, hogy átadjam anyának!

A betűk talán nagynak tűnhetnek, de mindez azért van, mert anyának készült és így talán szemüveg nélkül is látja :]

Nagyjából ezt a dizájnt vittem tovább a naptárba is és szintén a blogom külsejét (azóta már más színvilág - kék, zöld, hiszen ahogy Dani mondaná én Török-zúzok :D) igyekszem majd megjeleníteni azon a meglepetésemen is, ami a 100. rendszeres olvasóm megléte után lesz publikálva. Volt már egyszer 107 olvasóm, csak elvesztek :(







Letölthető PDF-formátum: ITT!

Minden jog fenntartva!

2010. március 9., kedd

Torta caprese


Nagyon ritkán fordul elő, hogy megkívánom a csokis süteményeket. A múltkor például kegyetlenül jól esett a kolléganőm által sütött diós-áfonyás brownie és most is arra éreztem késztetést, hogy valami ilyesmit készítsek. Hát a Capri tortára esett a választásom. Bár tavaly Campaniaban nyaraltunk és Caprira is ellátogattunk, ezt a süteményt nem kóstoltam meg sehol. De majd idén... :)


Hozzávalók:
30 dkg mandula, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 6 tojás, 2-3 evőkanál finom likőr (én most limoncellot használtam), 1/2 cs. sütőpor, 20 dkg csokoládé (keserű)

Elkészítés:
A mandulát finomra darálom a csokoládéval együtt. A vajat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a villával felvert tojásokat és az egészet alaposan összekeverem. A csokis mandulához hozzáadom a sütőport, a likőrt és a tojásos keveréket. Az egészet egyneművé keverem. Kivajazott tortaformába töltöm, majd 180°-ra előmelegített sütőben 50 percig sütöm. (tűpróba!)
Ha kihűlt porcukorral megszórom és egy jó nagy pohár tejjel lenyomok egy szeletet. Tömény, csokis finomság!

2010. március 6., szombat

Megint macaron? Megint matcha?...


Hát nagyon úgy néz ki, hogy igen.... már régóta próbálkoztam matcha-s macaron készítésével, de valamiért sosem sikerült. Állandóan kirepedtek. Gondolom nem sikerült eltalálnom azt a mennyiséget, amit még elbír a macaron tésztája. Most végre sikerült néhány szép példányt legyártanom :)


Nyáron fagyik és sorbet-ek tömegét vagyok képes postolni, most meg sorra gyártom a macaronokat. A gőzgombóc készítése során megmaradt néhány tojásfehérjém - régen lehet, hogy egyszerűen eldobtam volna - és mi mást kezdhetnék vele? :) Persze, hogy pihentettem egy napot, hogy macaron lehessen belőle.
Isteni! Eddig talán ez lett a legtökéletesebb állagú macaronom. Semmi légzsák, finoman roppanós külső, tömör ragacsos belső. Natúr mascarponeval és citrussal töltve tökéletes kombináció volt.



A recept ugyanaz, mint itt. Céklapor helyett 1 tk. matcha por került bele és a töltelék sima mascarpone egy kevés porcukorral kikeverve. Ráadásként a mascarponera pakoltam néhány szelet kumquat-ot. (Olyan, mintha apró tükörtojással lenne töltve, ugye?) :)

Matcha latte



Vagy valami olyasmi.
Nem ittam még teát sosem tejjel, sőt soha semmivel nem ízesítem a teámat, csupán magában iszom a forrázatot, hogy a tea íze legyen az egyetlen, ami érvényesül a számban. Most megpróbálkoztam ezzel. Mivel most túltengés van itthon matcha teából (300 g érkezett csütörtökön), így nagyon sok mindent ki fogok próbálni vele.


Hozzávalók:
4 dl tej, 1 dl 30%-os tejszín, 1 púpos tk. matcha por, cukor ízlés szerint, 2 ek. mascarpone

Elkészítés:
A tejet elkezdem forralni a cukorral és a tejszínnel, majd hozzáadom a teaport. Az egészet botmixerrel habosra turmixolom. Az italt poharakba töltöm, egy-egy kanál mascarponet biggyesztek a tetejére, megszórom kevés teaporral és lehet is inni. (Hidegen, jéggel, vaníliafagyival is fogyaszthatjuk!)

Szerintem baromi jó!