Mangósaláta citromfűsziruppal



Péntek délután, nyugalom. Végre itt a hétvége. Délutánra bevásárlást terveztünk és átmeneti kajának összedobtam ezt a finom gyümölcssalátát. Épp ezt kanalazom. Ilyenkor, amikor szürke, borús idő van, nem csak a testemnek, hanem a lelkemnek is jót tesznek az ilyen finomságok, hiszen egy kis napfényt hoznak az életembe. Élénk, édes, gyümölcsös... És amúgy is... szükség van a vitaminra, hiszen egyre több beteg, megfázással küszködő ember vesz körül minket.
Igazából ez megint nem egy nagy recept, improvizációs játék volt csupán a konyhában, de az ízek annyira jól harmonizálnak egymással, hogy van helye itt a blogon. Mangó helyett szerintem szezonjában nektarinnal, őszibarackkal is nagyon finom lehet, de nekem még naranccsal, mandarinnal is bejönne. Próbáljátok ki, ha tehetitek!



Hozzávalók (2 főre):
1 nagy mangó, 2 szál thai citromfű, 2 lime, 3 ek. nádcukor, néhány levél friss menta és valami alkohol (az én esetemben házi citruslikőr)





Elkészítés:
A citromfű külső leveleit húzzuk le, majd vékonyan szeleteljük fel. Öntsünk egy forralóedénybe 1 dl vizet, adjuk hozzá a cukrot, egy löttyintésnyi likőrt, a két lime levét és a feldarabolt citromfüvet. Forraljuk fel az egészet, majd szűrjük át és hűtsük le. Hámozzuk meg a mangót, fejtsük le a gyümölcshúst a magról, majd vágjuk fel szép vékony szeletekre. Helyezzük őket egy tálba, öntsük rá a kihűlt szirupot és szórjuk meg a tetejét mentával.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése