2010. november 2., kedd

Egy szimpla, paradicsomos spaghetti

Vannak olyan napok, hogy kimondottan egyszerű ízekre vágyom. Ilyen volt a hétfői is, hiszen vasárnap egy igazán összetett fűszerezésű húst ettünk. Igazából nem is akartam sok időt a konyhában tölteni (úgy terveztem, hogy a három napból legalább 2 napon át csak lógatom a lábam, ehelyett két és fél napig retusáltam, és fél napot pihentem), így tésztára esett a választásom. Amúgy is rég ettünk szimpla paradicsomos spaghettit. Hogy mi ezt mennyire szeretjük! Sőt, imádjuk! (persze egy olasz étteremben nem választanám soha a paradicsomos spaghettit, de itthon tökéletes étek) Gyors, finom és nagyon egyszerű.

Ezeket a koktélparadicsomokat csak lefotóztam, nem ezeket használtam.


Hozzávalók 2 főre:
300 g spaghetti (használhatunk pennét is), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, parmezán, bazsalikom, 450 g paradicsomkonzerv (én pomodori pelatit használtam - Mutti) és én ebbe raktam most egy marék kapribogyót is



Elkészítés:
A hagymákat finomra vágom, majd kevés olívaolajon megpárolom. Ha üvegesre párolódtak, akkor ráöntöm darabos paradicsomkonzervet, sózom, borsozom, beledobom a kapribogyót, majd főzöm kb. 10-15 percig, amíg szépen besűrűsödik, majd mielőtt lehúznám a tűzről, beleszórom a finomra (lehet durvára is vágni, kinek hogy tetszik) vágott bazsalikomot. A tésztát felteszem közben főni. Ha a tészta al dente megfőtt, akkor hozzáadom a paradicsomszószhoz, összeforgatom és parmezánforgácsokkal megszórva tálalom.


11 megjegyzés:

Zizi írta...

Nagyon jó a piros-sárga kombináció a fotókon. Imádom a paradicsomos spagettit!

chriesi írta...

Nagyon tetszenek ezek a képek! Évekig meg se kóstoltam a paradicsomos tésztát, most meg nem győzöm behozni a lemaradást. :)

Reni írta...

Örülök, hogy tetszenek! Nem túl irritáló a sok piros? Én nem tudtam eldönteni :/

Névtelen írta...

Nagyon guszta! Imádom a paradicsomos spaghettit, meg úgy egyáltalán a tésztát mindenféle formában és változatban. De az igazság az, hogy minnél egyszerűbben van elkészítve, annál finomabb.
Üdv. Éva

Raindrop írta...

Fogadjunk, hogy a tányérokhoz főztél. :)
Piros a kedvenc színem, és nem vagyok szeretet hiányos!!! :D

Reni írta...

Éva, mi is nagy tésztások vagyunk (bár ez gondolom a blogon is látszik). Ezek tényleg egyszerűen nagyszerű ételek.

Raindrop :D
őőő... van benne valami ;)

szemirámisz írta...

Én is az a tésztát tésztával típus vagyok.
És ez pont ilyen egyszerűen tökéletes! :))

MuciFoci írta...

Bennem azt az erzetet keltettek a kepek hogy 'annak ellenere hogy kezd hideg lenni, igazan finom es meleg etellel tomhetjuk a bendonket anelkul, hogy orakig szrakodnank a konyhaban es meg a buntudatunkkal sem kell birkozni'.

Szoval szerintem nem sok a piros.

Mucifoci Loves simple pastas!

Pötipite írta...

Paradicsom,tészta,piros,egyszerű.Imádom! :)

Névtelen írta...

Nagyon tetszenek a piros-fehér tányérok, hol lehet ilyet beszerezni?

Reni írta...

A tescoban vettem, konkrétan tescos termékként van számon tartva.