Citromos-gyömbéres csokoládéfagylalt


Sosem voltam nagy csokis... vagyis a csokoládét magát mindig szerettem, de a csokis süteményeket, édességeket, mint például a fagyit sosem tekintettem kedvencemnek. Aztán mostanában rám tör néha olyan kívánás, hogy meg bírnék veszni egy jó kis brownie-ért (mondjuk ilyenért) vagy fagyiért. Így jött ennek a finomságnak is az ötlete. Az inspirációm a Cote D'or citromos-gyömbéres csokoládéja volt, mert az bizony az egyik kedvencem. Korábban csináltam már ezzel az ízesítéssel browniet is (ennek a receptje nem szerepel konkrétan a blogon, mert ezt a receptet alakítottam úgy át, hogy az ízesítés során gyömbért és citromot használtam) és most jött ez a fagyi... nagyon finom, a citromtól friss, a gyömbértől pikáns. Akik szeretik a csokis dolgokat, azoknak kötelező, akik meg nem annyira, azok meg próbálják ki érdekességként!


Hozzávalók:
10 dkg keserű csokoládé, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 4 tojássárgája, 1 citrom lereszelt héja és a felének a leve, 1 kk. őrölt gyömbér, cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A tejet összeöntöm a tejszínnel, beledobom a csokit, a reszelt citromhéjat és a gyömbért, és addig melegítem az egészet, míg a csoki szépen felolvad. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a citrom levével, majd a tejes-csokis keveréket folyamatos keverés mellett hozzáadom. A krém alapot visszeöntöm egy forralóedénybe és lassú tűzön besűrítem (a sűrítést ne vigyük túlzásba, nehogy összeugorjon a krém!). Hagyom teljesen kihűlni, majd hűtőbe teszem és másnap fagyigéppel elkészítem. Amikor kínáljuk adhatunk hozzá kandírozott gyömbért, vagy citrushéjakat és így akár már komplett desszertet is alkothat, nem "csak" egy fagyit.

Megjegyzések

  1. úhh, ez zseniálisan jól hangzik. Remek hármas.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jól hangzik, ráadásul ott a csoki :)

    VálaszTörlés
  3. Jól látom, hogy ez az isteni fagyi átlendített az alkotói válságon? ;-)

    VálaszTörlés
  4. ha a gomba nem lett volna kukacos, akkor már az is kiválthatta volna teljes mértékben ezt a pozitív irányt :)) de talán már a panna cotta óta... de a csokifagyi.. mmmm :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése