2010. augusztus 22., vasárnap

Áfonyás joghurtfagyi


Mostanság elég sok áfonyás recepttel lehet találkozni a blogomon, dehát imádom! Nagyon szeretem a színét, az ízét és nagyon jó fotózni is! Mi sem bizonyítja jobban az e gyümölcs iránt táplált érzelmeimet, hogy a blogom fejlécében is ő lett a főszereplő.

Ez egy végtelenül egyszerű fagyi, ajánlom mindenkinek az elkészítését. Én kislánykoromban odáig voltam az áfonyás joghurtfagyiért, nem változott ez most sem. Készítettem egy vaníliás alapot és ehhez kevertem hozzá az áfonyaszószt. Már rég nincs belőle, mert a múlt héten készült, csak eddig nem volt időm felrakni ide. Tegnap megint esküvőt voltam fotózni, nagyon vidám fotókat lőttem, előbb utóbb erre a blogra is felteszek némi "referenciát", addig is nézegessétek (ha van kedvetek) ezen a blogon.


Hozzávalók:
5 dl görög/török joghurt, 300 g áfonya, porcukor/méz ízlés szerint, 2 vaníliarúd, 1/2 citrom leve, víz

Elkészítés:
A joghurtot krémesre, simára keverem ízlés szerinti mennyiségű mézzel vagy cukorral. A vaníliarudak magjait kikaparom és ezt is a joghurthoz keverem. Hűtőbe rakom. Ez így önmagában is nagyon finom már, de most egy lábasba teszem az áfonyát és szintén ízlés szerinti cukorral/mézzel, a citromlével és kevés vízzel felteszem főni. Amikor már sűrűsödő, szirupos állaga van, lehúzom a tűzről és alaposan lehűtöm.
A joghurtos alapot a fagyigépbe töltöm, majd mikor elérte a teljesen jó állagot, hozzáöntöm a lehűtött áfonyát, keverek rajta egyet-kettőt és már gombócozom is.

5 megjegyzés:

Notte írta...

Húú,ez biztos nagyon finom.Ki fogom próbálni,mert az áfonya nagyon egészséges.

mandy tarragon írta...

Én is imádom a joghurtos-áfonyás fagyit :)

Reni írta...

Notte, csak ajánlani tudom. Igen-igen, tele van antioxidánsokkal, vitaminnal és flavonoidokkal! Érdemes sokat enni belőle nyersen :)

Mandy, ugye hogy nem lehet neki ellenállni? :)

Csibe írta...

Hmmm, szívesen bevállalnám!
Ismét szuper fotók!

Reni írta...

Hát most én is még egyszer :) Köszi!