2010. július 13., kedd

Roppanós mozzarella falatok

Mozzarella fritta

A gyors és egyszerű kaják idejét éljük a napokban. A panel 7. emeletén eléggé bemelegedtünk, így próbálok nem rátenni még pluszban a forróságra. Ez már tulajdonképpen megint nem recept, hiszen egy szimpla rántott sajt... egy kis szezámmaggal és egy kis rucolával. Eredetileg akartam hozzá csinálni egy kis bazsalikomos paradicsomszószt, de végül nem lett belőle semmi, mert úgy fájt a fejem egész délután, hogy alig vártam, hogy bedőljek az ágyra.

Hozzávalók (2 főre):
2 csomag mozzarella (mini), 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, szezámmag, rucola, só, olaj

Elkészítés:
A mozzarellákat lisztbe, tojásba, majd szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatom, majd megismétlem a folyamatot (dupla panír!) és a golyókat 1 órára hűtőbe rakom.
Az olajat felforrósítom egy serpenyőben, majd 2-3 perc alatt megsütöm benne a mozzarellagolyókat. Papírtörlőn leitatom róluk a felesleges olajat, majd olívaolajjal és sóval elkevert rucalasalátára halmozom őket.

2010_07_13_rani_9999_12_resize

7 megjegyzés:

Dia írta...

Nagyon guszták! És mivel Én is "panellakó" vagyok, így viszem a receptet meleg napokra.

Édes és Keserű írta...

:))) tegnap pont a bazsalikomos paradicsomszószra gondoltam :)))
A panelt megértem. Nekem a családi házban is iszonyú melegem van, de ahhoz képest szerintem semmi.

judit magos írta...

Nagyon jó recept, már én is megcsináltam . (itt találtam:
http://www.daskochrezept.de/rezepte/mozzarella-sticks-mit-sesam_71490.html
A paradicsomszósz jó ötlet hozzá.

Csibe írta...

Guszta kis golyók!
Jó ötlet, ilyen "panírt" szoktam én is csirkemellcsíkokra.

Bianka írta...

HŰŰŰŰŰ nagyon guszta

Doctor Pepper írta...

wowh, ez tök jó! vittem. remélem, már nem fáj a fejed!

Reni írta...

Na tök örülök, hogy tetszik, pedig azon gondolkoztam ismét, hogy fel merjem-e egyáltalán rakni a blogra :]

már nem fáj hála az égnek...