Rucolás-rákos pizza

Pizza with prawn and rucola

Korábban már említettem, hogy az egyik kedvenc párosításom a rák és a rucola. Nagyon jól kiegészíti egymást a két íz, azaz a rucola pikánssága és a rák húsának édes beütése. Ezt a pizzát Olaszországban Pizza Mistral-ként ismertem meg még tavaly, azóta valahogy sosem jutott eszembe, hogy elkészítsem. Nem is értem miért. A pizza TOP 3-ba nálam bekerült. Nem állítok rangsort, a listámat a Margherita, a Funghi és ez alkotja. Nektek mi a kedvenc pizzafeltétetek?


Hozzávalók (2 db 32 Ø pizzához):
500 g liszt, 2,5 dl víz, 1,5 tk. só, 1,5 dkg friss élesztő, 2 ek. olívaolaj, 20 db nagyobb garnélarák, 250 g mozzarella (lehetőség szerint bivalytejből készült), 2 marék rucola, 3-4 ek. paradicsompüré

Elkészítés:
A lisztet, vizet, sót, élesztőt és olívaolajat összekeverem, majd kb. 10 perc alatt egy ruganyos tésztát dagasztok belőlük. Egy tálba teszem, majd minimum 2-3 órára lefedve félreteszem pihenni, kelni. Ekkor a tésztát kettéválasztom, majd lisztezett felületen mindkettőt megformázom. Sütőlemezre helyezem őket és megkenem mindegyiket a paradicsompürével, rádobom a megtisztított rákokat, megszórom a felkockázott mozzarellával és 250°-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe tolom kb. 8-10 percre. Ha szépen megpirultak a pizzák, kiveszem őket a sütőből, majd rájuk szórom a rucola leveleket.

Megjegyzések

  1. Nagyon olaszosan néz ki a pizzád :) Abszolút látszik a jártasságod :)
    Nekem szentségtörő módon a hawaii és mindenféle vega pizza a kedvencem... de a felsoroltak is nagyon ott vannak a szeren :) (Kivéve nálam a rákos :( sajnos még mindig nem csúszik...:) )

    VálaszTörlés
  2. Nem igazán szeretem a pizzát. :( Készítek a családnak, de nem eszek belőle.
    A fiúknál viszont a "keményebb" feltétek jöhetnek számításba. Sok-sok házi szalámi, sonka, hagyma és rengeteg sajt.

    VálaszTörlés
  3. Nalam a margherita a favorit vagy a negysajtos, ha nem kivanok paradicsomosat. A rakos-rucolas is johet barmikor! :)

    VálaszTörlés
  4. Margaritha margaritha es à margaritha ;) hm, mintha kicsit egyoldalu lenne à felsorolas ;))

    VálaszTörlés
  5. :)

    na jó bevallom, nálam is a Margherita az abszolút első, de másodikat már nem tudnék választani :]

    VálaszTörlés
  6. Ez annyira szép lett, hogy annak ellenére, miszerint nem eszem meg a rákot (pedig ettem már és ízlett is...) ezt megkóstolnám! :)
    Nem lesz meglepetés, hogy nálam is a Margherita a kedvenc, vagy pedig valami egyéb zöldséges feltéttel... Természetesen házilag készített pizzatésztából... :))

    VálaszTörlés
  7. :) hát a klasszik az igazi :] (azaz a Margherita)

    óóó... egy éve még én sem ettem ám meg a tengeri herkentyűket... tavaly ősszel kaptam rá, amikor először jártunk Campania-ban :)

    VálaszTörlés
  8. nnna,az imént sikerült a lekvároshoz kommentelnem,de azért ide is leírom,hogy csúcsszuperül néz ki,és tényleg nagyon olaszos a tésztája így ránézésre, pont olyan,amilyet szeretek: vékony és kissé ropogós, nem az a puha-mű-szivacsos :))
    Bár tudnék ilyet csinálni! Mindenképp megpróbálom majd..

    VálaszTörlés
  9. nekem ez a tésztarecept nagyon bevált, már régóta ezt használom (a kenyérsütőgépem receptfüzetében volt, azt alakítottam picit át). Én is a vékony, ropogós pizzát szeretem, ez tényleg olyan!
    Örülök, hogy tényleg ennyire "olaszosnak" hat :)) Ez volt a cél, hogy ugyanolyan legyen, amit a csizma területén tudunk kóstolni :]

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése