Panna cotta friss bogyókkal - VKF - A világjáró fazék II.


Mennyei! Komolyan írom! A krém lágy édessége a ribizli-szeder-áfonya trió enyhe savanyúságával, fanyarságávál valami elképesztően finom kombinációt alkot. Sajnáltam volna ezekből a friss gyümölcsökből szószt főzni és nem is bánom, hogy nem főztem... így volt tökéletes, ahogy volt! Nem utolsó sorban elképesztően mutatós is...


Olaszországban többször is ettük, hol karamellel, hol erdei gyümölcsös öntettel, de most nálam panna cottából ez viszi a prímet.



Hozzávalók:
5 dl tejszín, 2 dl zsíros tej, 4 lap zselatin, 1 rúd vanília, 3 ek. cukor, 1 marék ribizli, 1 marék áfonya, 1 marék szeder



Elkészítés:
A tejet és a tejszínt forralóedénybe öntöm, hozzáadom a cukrot, a vanília kikapart magjait és magát a rudat is, a lapzselatint pedig beáztatom vízbe. Amikor a tejes tejszín forrni kezd, lehúzom a lángról, a zselatint kinyomkodom és elkeverem a folyadékban. Poharakba töltöm és egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap a friss gyümölcsöket ráhalmozom és kínálom.


Megjegyzések

  1. Panna cotta forever :)
    Ezekből a friss bogyós gyümölcsökből én is sajnáltam volna tegnap is szószt főzni, ezért is adtam a brownie mellé simán a szedret :)
    Barátnőm anyukája is ricotta torta mellé naturan adta a ribizlit...
    Így finom ahogy van na :D

    VálaszTörlés
  2. Jöheeet!!!! Mikor mehetek kóstolni?:)

    VálaszTörlés
  3. Livi, sokkal jobbak így vitaminnal telve, frissen, ugye? :) (persze nincs bajom a lekvárral és a gyümölcsszószokkal sem... :)

    Dia, szombaton készítettem... pohárnyi adag...szerinted van még? :D

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű, mint mindig!

    VálaszTörlés
  5. Szia Reni!

    jajj ezek a képek, nyálcsorgatóak. Most találtam rá a blogodra de amint lesz kis időm, végig nézem és még a recepteket is kipróbálom :) A weddingsen találtam rád. láttam, hogy rég jártál már ott, pedig kérdeztem valamit :D majd kérlek nézd meg. Köszi
    Györgyi

    VálaszTörlés
  6. Györgyi köszönöm, örülök, hogy tetszenek! Azt hiszem, hogy nem tudok annyira nagyon jó hírekkel szolgálni, mert már nincsenek meg a sablonok, amikkel készítettem a vendégkönyvünket. Azért majd délután körülnézek a gépen :))

    VálaszTörlés
  7. Reni:)
    Azért köszönöm szépen :) akkor majd próbálkozok valahogy.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon bejön az új dizájn.. Fantasztikációnisz :)
    Panka

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése