2010. június 13., vasárnap

Rebarbarás eperkrémleves - Forró napokra




Most egy kicsit elrugaszkodtam az olasz konyhától, pedig még rengeteg nyaraláson összeszedett recept van a tarsolyomban. Sokat gondolkoztam azon, hogy mit készítsek a piacon vásárolt eperből és ez a végtelenül egyszerű leves (vagy tulajdonképpen híg turmix lett belőle). Csupán néhány percig kell a főzőlapon a gázrózsákat égetni, amíg a rebarbara megpuhul. Ezután már csak az egészet egy blenderbe kell önteni, vagy botmixerrel összeturmixolni.


Hozzávalók:
1 kg eper, 1 kg rebarbara, cukor (én sötét, muscovado cukrot használtam), tejszín, tej, natur pisztácia

Elkészítés:
Az epret lecsumázom. A rebarbarát megtisztítom, 1-2 cm-es darabokra vágom, majd kevés cukorral, pár perc alatt puhára párolom. Kihűtöm. Az epret és a rebarbarát turmixgépbe töltöm, ráöntök 2 dl tejszínt és összeturmixolom. Tejjel állítom be a sűrűségét. Hűtőbe teszem az egészet, jéghidegre hűtöm és kevés natúr pisztáciával és epernyársakkal díszítve kínálom. Díszíthetjük akár tejszínhabbal is, vagy balzsamkrémmel.

4 megjegyzés:

Pocak Panna írta...

Isteni fotók! Én is pont ilyet csináltam tegnap, isteni behűűűűtve. Szerintem a nyár legjobb levese!

Reni írta...

Köszi! Ugye, hogy mennyire? :)) Ennél egyszerűbb nem nagyon létezik :)

Der Chef írta...

Nagyon jól néz ki a tiéd is.

Reni írta...

Úgy néz ki népszerű a melegben a gyümölcskrémleves :)