Epres-mogyorós mini pavlova

Strawberry & hazelnut mini pavlova


Szédítő szélvészként söpört végig a gasztroblogokon a pavlova mánia, hát engem is elragadott. Jelenleg az eper a sztár a konyhában, mindenféle formában. Ezen a tortán már magyar eper van, bár még elég drága volt kilója (1.500 Ft), de azért nem bírtam ellenállni. A recept a GoodFood-ról származik, remekül sikerült. Most már tudom, hogy miért volt oda mindenki annyira érte, aki csak elkészítette. Szeretjük szimplán a habcsókot is és habcsókos süteményeket is (lásd macaron-mánia) így ennek a süteménynek csak sikere lehetett. Könnyű, viszonylag gyors és abszolút nincs vele sok macera. A készítése közben fellépett egy kisebb affér, a felvert habbal teli tál lezuhant a konyhapultról, természetesen nem talppal, hanem fejjel, de a hab annyira kemény volt, hogy nem csúszott ki a tálból. Így a próbának meg is felelt :)

Strawberry


Hozzávalók:
2 tk. ecet (levendulás fehérborecetet használtam), 2 tk. kukoricaliszt, 4 nagy tojásfehérje, 200 g nádcukor, 25 g mogyoró, 4 dl habtejszín, kevés porcukor, 300 g eper

Elkészítés:
A tojások fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verem (kb. 10 perc), majd szépen hozzákeverem a kukoricalisztet is és tovább verem pár percig. A mogyorót mozsárban összetöröm. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe a habból halmokat helyezek, kanál segítségével formára igazítom őket, majd megszórom a mogyoróval (keveset félreteszek) mindegyiket. 120°-ra előmelegített sütőben, légkeverésen 1 órát sütöm (alsó-felső sütésnél 140°), majd rácsra szedem és hagyom őket kihűlni. A tejszínt kevés porcukorral kemény habbá verem. Az epreket negyedekbe vágom. A kihűlt habcsóktortácskákra a kemény tejszínből kanalazok, ráhalmozom az eperdarabokat és megszóróm a tetejüket a maradék összetört mogyoróval.


Szerintem el fogom készíteni majd szedres-pisztáciás változatban is, mondjuk valamilyen ízesített alappal... mondjuk zöld színűvel (vajon mivel színezem majd?! ;)




Kérdés:
Jók ilyen nagyban a fotók, vagy hagyjam kicsiben?

Megjegyzések

  1. Nekem is ki kellene próbálni, sok helyen láttam már. Jaj, nagyon finom lehet...
    Nekem tetszik a nagy méret : )

    VálaszTörlés
  2. Ez a nagy méret sokkal jobb. Nagyon szép!

    VálaszTörlés
  3. Köszi :)

    Nem is tudom, eddig miért nem flickr-ről linkeltem a fotóimat. A blogger tök lebutítja őket. Asszem régen már felvetettem egy ilyen ötletet magamnak, de... mostantól akkor lehet így lesznek :)

    Jajj Kriszti, mindenképpen próbáld ki! :)

    VálaszTörlés
  4. A képeid gyönyörűek, de a túl nagy fotó szerintem nem praktikus, mert nem tudja a szemed egyszerre befogadni, hiszen nem fér rá a képernyőre.

    VálaszTörlés
  5. Mindig nagyon klassz recepteket teszel fel, a fotók is csodásak!
    Ez a méret szerintem is túl nagy, aki laptopon nézi, nem látja csak néhány gördítés után.

    VálaszTörlés
  6. Jajj erre nem is gondoltam, mert az én monitoromra egy az egyben ráfér, na majd délután változtatok akkor. (bár nekem nagyon tetszik nagyban, de nagyon önző lennék, ha így hagynám... bár....) :)))

    VálaszTörlés
  7. Reni, ird at à meretet 512 re aztan Minden Foto parametert Javits at meg 112vel (eloszir allitsd Nagy meretre es Utana) akkorak lesznek à kepek Mint nalam.

    VálaszTörlés
  8. Nálam is érik egy pavlova, de nagyon hosszú a várakozós listám. Előtte még a receptkártyáid következnek.:) A hétvégén nálunk nagy ünnep volt a finom panna cottád is ékesítette a sütis asztalt (bejegyzés még a héten következik).

    VálaszTörlés
  9. Vera, most átállítottam 400x600-ra a felbontást, remélem így már jó, ennél kisebbre nem nagyon akarom.

    Melinda, én is nagyon sokáig húztam, halasztottam, de aztán csak elkészült, megéri :) Örülök, hogy ízlett a panna cotta! :)

    Bianka, köszönöm!

    VálaszTörlés
  10. Reni, ez a méret most már tökéletes!!! :)

    Csodaszép a látvány!!!!

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm, örülök! :) akkor ez lesz a megfelelő méret :))

    VálaszTörlés
  12. Igen ez a méret tök jó, köszi, hogy gondoltál ránk!:)

    VálaszTörlés
  13. Nekem tetszenek a nagy fotòk!
    (tetszenek a fotòid akàrmilyen mèretben)
    Pavlovàt mèg soha nem kèszitettem
    de azt hiszem itt az ideje hogy kipròbàljam!

    VálaszTörlés
  14. Szia Reni!
    Most, hogy így írsz a méretekről: lehet, hogy tényleg picit nagoyk voltak a fotók, mert nekem az utóbbi hetekben elég lassan töltődik be az oldalad. De lehet, hogy a fotókiállításos flash miatt, mert nagyjából azóta van. Bár az is lehet, hogy a mi netünk vacakol, természetesen. Mindegy, a fotók szépek, az eper finom! Én tegnap az epres tiramisúdat készítettem el, nagyon - nagyon finom lett! Köszi!
    (a piskóta nekem picit száraz maradt, de arra legközelebb majd kitalálok valamit)
    További jó főzőcskézést és fotózgatást, Zsófi

    VálaszTörlés
  15. Huu, el vagyok maradva a blogolással... :((
    Flickrön láttam, és leolvadtam a székről. :)
    Imádom imádom dom dom :))

    VálaszTörlés
  16. Niki, örülök, hogy tetszik :)) Én egész ügyesen osztom az időmet, bár nem tudom majd mi lesz akkor, ha beindul a szezon :]

    VálaszTörlés
  17. A zöld színezékre nem is írtam semmit. Kitalálhatom? :) csak nem matcha lesz :)))

    VálaszTörlés
  18. én sajna most nagyon nem tudom...
    8-16ig egy irodában ülök, utána jövök haza gép elé, és retusálok ezerrel... éjfélkor kerülök ágyba.
    Szombaton esküvő, azt is ki kell majd retusálni, aztán jövő héten baba, aztán jön a következő esküvő és így tovább. Nuku időm nem lesz sütizni... :'(
    Tavaly 4órás voltam, ráértem retusálni, most napi 5-7 órám lesz rá, minimum 2 hétig fogok csinálni egy párt.
    Hidd el, Nálad is be fog ütni majd a krach.. :) Az idei évünk durvább lesz mindkettőnknek.

    VálaszTörlés
  19. Que felicidad llegar hasta aquí...

    Me quedo!!!!!!

    VálaszTörlés
  20. Vera... háááát... ;)))

    Niki, egyelőre úgy látom, hogy talán nem lesz nagyon nagy gond az időbeosztással. Én mminden nap 8-16-ig tolom az irodában (jobb esetben). Ráadásul az első esküvőm ugye 22-én lesz és legkésőbb keddig végeznem kell a fotókkal, mert szerdától szabin vagyok, nyaralás :))
    Holnap megyek fotózni én is :))
    (te már esküvőzöl holnap ugye? én még "csak" babázom) :))

    Penélope, muchas gracias!
    Usa google translate y entonces comprederás todo, no solo las fotos! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése