2010. április 4., vasárnap

Tojáslikőr a mama receptje alapján



Készítettem tojáslikőrt Húsvét alkalmából. Nikivel mindig egy rugóra jár az agyunk :)) Pont akkor diktálta le a mamám, hogy ő miként szokta a likőrt készíteni (cukor helyett mézet használtam), amikor Niki felrakta a képeit. Mama mindig készít házi likőrt az ünnepek (Karácsony, Húsvét, szüli- és névnap), hol csokit, hol Bailey's-t, hol tojáslikőrt. Mindegyiket nagyon szeretem, de a tojáslikőr az igazi nagy klasszikus.


Hozzávalók:
5 tojássárgája, 500 ml cukrozatlan sűrített tej, 3 ek. akácméz, 1 vaníliarúd kikapart magjai, 2 dl rum

Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverem a sűrített tejjel, vaníliamagokkal és a mézzel. Gőz fölött egy habüstben elfőzöm a "tojásos" ízét, de ügyelek arra, hogy nehogy túlságosan besűrűsödjön (kb. 15 perc). Lehűtöm és hozzáöntöm a rumot, majd üvegekbe töltöm és hűtőben tárolom.


4 megjegyzés:

Livi írta...

Régóta keresek egy jó kis tojáslikőr receptet. Most ezt mentettem, köszi! :)
Tippelhetek egyet, hogy a tojások fehérje részéből macaron lett? :D ;)

Reni írta...

Ez nálunk nagyon bevált, a család "leány" tagjai (azaz anya, nagynéném és én) mindig nyakaljuk :]

Szillili írta...

Szia Reni!
A leírt receptből mennyi itóka lesz? Nekem 4 db 3 dl-es üveget kellene megtöltenem.
Köszi

Reni írta...

Szia!

Kb. 8 dl