2010. április 3., szombat

Pisztáciás báránykebab


Ma kaptam anyósomtól bárányhúst. Mivel eddig még sosem készítettem, gyorsan elkezdtem bújni a szakácskönyveimet. Megakadt a szemem Jamie Oliver pisztáciás kebabján. Vicces véletlennek találtam, mert reggel, abszolút konkrét cél nélkül, vettem a piacon 10 deka natúr pisztáciát.


Hozzávalók:
50 dkg bárányhús, 1 ek. őrölt római kömény, 1 marék pisztácia, só, frissen őrölt bors, ízlés szerint chilipor, 2 ek. friss kakukkfű, 1 lime héja, 1 ek. olaj, 8 db fanyárs (pálcika)

Elkészítés:
A bárányhúst megtisztítom, kockákra vágom. A fűszerekkel (kömény, limehéj, bors, chili, kakukkfű, só) és a pisztáciával együtt késes robotgépbe teszem a húst és összeapríttatom. A húst a nyársakra nyomogatom, majd a kevés olajon a forró serpenyőben minden oldalukat megsütöm. Pikáns lilahagyma-lekvárral kínálom. (lilahagymát kevés vajon megpárolom, hozzáadok egy evőkanál mézet, 1 ek. borecetet, koriandermagot, sót és borsot, majd az egészet sűrűre főzöm)



8 megjegyzés:

Notte írta...

Te is éjjeli bagoly vagy...:)
Kellemes ünnepet!

Pocak Panna írta...

Sziasztok éjjli baglyok! :-)

Én is nemrég ültettem a bazsalikomom ésmár megintdultak olyan édesek! Imádom nézni, ahogy fejlődnek.
Nem tudjátok hol tudnék menta magot venni??? Nagyon szeretnék mert imádom a mojitot és a menta fagylaltot! :-)

Reni írta...

:))

annyira nem is jellemző rám az éjjeli bagolyság... csak az óraátállítás óta :] legtöbbször szeretek legkésőbb 11-kor ágyban lenni :]

Az én bazsalikomjaimnak az első szériája előbújt, hozzák az első leveleiket (a sziklevélen túl). menta magot szerintem mezőgazdaboltokban, vagy bricostoreban, praktikerben, sőt azt is megkockáztatom, hogy nagyobb zöldségeseknél lehet kapni. Nekem most hoztak pár tövet a kolléganőim, de magom is van. (bár a mag az borsmenta, nem fodor)

Pocak Panna írta...

Elhamarkodtam a kérdést, mert most vettem borsmenta magot a teszveszen! :-))) Mire nem jó a teszvesz.
Jó éjszakát és további kellemes húsvétolást mindenkinek!

Bouillabaisse írta...

Ez már azért több a soknál... Meg kell tanítanod fotózni!!! Reni, ezek álomszépek...

Reni írta...

Bouillabaisse köszi, bár azért tanítani még nem tudnék sokat.. :)

Flat Cat írta...

Gyönyörűek a képek! Nagyon szép letisztult az összeállítás, minden a helyén van, harmonikusak a színek, és gyönyörűen van fotózva! Gratulálok hozzá!
(mellesleg jók a receptek is... :) )

Reni írta...

Köszönöm! :))
Amikor még csak a gépen voltak fenn a fotók, nem is gondoltam, hogy lett köztük ilyen jól sikerült is, mint az első fotó (nekem az a kedvencem ezek közül). Aztán rájöttem, hogy a barna-kék szín párosítás mindig jó! :)