Paradicsomos bruschetta


Ez a kaja tökéletes példa arra, hogy egyszerű és kevés, de jó minőségű alapanyagból milyen király dolgokat lehet készíteni. Nem is tudom, hogy érdemes-e ezt egyáltalán feltenni egy receptes blogba... de igen! Igen bizony érdemes arra, hogy feltegyem ide, mert ez fenséges! Édes koktélparadicsom, selymes olívaolaj, friss bazsalikom és fokhagyma... ezek adják a lelkét. Ja és persze a finom kenyér, a tengeri só és a frissen őrölt feketebors. Ezzel fel is soroltam a hozzávalókat. Imádom!


Hozzávalók:
1 nagyobb bagett, 10-12 szem koktélparadicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 marék friss bazsalikom, olívaolaj, tengeri só, frissen őrölt bors



Elkészítés:
A paradicsomokat nyolcadokba vágom, majd összekeverem az összetépkedett bazsalikommal, sóval, olívaolajjal és frissen őrölt borssal. A bagettet felszeletelem, majd minkét oldalát megpirítom. A szeleteket bedörzsölöm fokhagymával, meglocsolom olívaolajjal és ráhalmozom a paradicsomos keveréket.


Tökéletes előétel, de mi most reggeli gyanánt fogyasztottuk. Jó indítása volt a napnak!


Megjegyzések

  1. Ezt mi is nagyon szeretjük. :)
    A fotóidra meg már megint nem találok szavakat! A legutóbbi néhány képed nálam minden eddigit ver, gyönyörűek lettek! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon durva, hogy mennyire lopod Dolce Vita fotóit, receptjeit!
    Egy önálló gondolatod sincs, a recepteket is olaszul nevezed el, nagyon ciki.

    VálaszTörlés
  3. Én olvasom mindkét blogot. Hol a lopás? Szerintem aki vádaskodik az konkrét dolgokat hozzon fel. Ezek a fotók szerintem annyival érdekesebbek, hogy színesebbek mint Dolce képei, illetve változatosabb az eszköztár ami visszaköszön a képeken. Nem mindig ugyanaz a serpenyő és ugyanaz a villa...

    VálaszTörlés
  4. Orsi, légyszi menj fel a www.flickr.com-ra és nézzél körbe külföldi ételfotósoknál. Mindenhol találsz hasonlót/ugyanolyat. Meddig fog menni még ez a Dolce Vita ajnározás? :)

    Reni, a képek csodásak. Mi is imádjuk a bruschettát, szoktam is csinálni. :)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Orsi,
    Ezeket nem csak egy valaki tudja megfőzni, sok sok blogban vannak ugyanolyan ételek. Az olvasóközönség azonban lehet más, így több emberhez jut el egy jó recept.
    Vannak képek is, stílusok is amik hasonlók. DV képei gyönyörűek, azzal nincs semmi probléma ha valaki hasonlóan próbál fényképezni, sokat lehet belőle tanulni. A világon még van jópár kép amit szintén hasonlónak fogsz találni.

    VálaszTörlés
  6. "Kedves" Orsi! Nem gondolom, hogy a minden olasz receptek Dolce privilégiuma. Mert ugye nem a SAJÁTJA a recept, ha úgy vesszük, ő is csak másolja. A képek meg már rég nem olyanok, mint DV képei.Jobbak.

    VálaszTörlés
  7. Látom, az emberek nem változnak...
    Ne foglalkozz vele Reni, nagyon szépek a fotók. És receptjeid is tetszenek. :)

    VálaszTörlés
  8. Kedvenc előételem.Enném bármikor, de főleg akkor, amikor a paradicsom napon érik,az mennyei tud lenni!

    VálaszTörlés
  9. Ez egy tényleg isteni kaja!

    Én is csak arra várok,hogy a kertben teremjen a paradicsom, annak van igazi íze. A boltit is megveszem néha,de sajnos meg sem közelíti a szabadban termőt. Bár a koktélparadicsomot már többen is ajánlották,hogy finom, de úgy látszik pechem van vele,mert mindig olyan kis nyomikat találok az üzletben, és így inkább nem veszek.

    Ja, és a képeid szépek!!! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!

    1. Ez a recept tényleg klassz, pont az egyszerűségében rejlik a varázsa! Köszi!
    2. A két blog fotóinak hangulata tényleg hasonló, de hát ez nem tilos. Mennyi zenekar van például, akik hasonló stílusban játszanak, és pont azért szeretjük őket (én legalábbis). Ha Renit és Dolce Vitát nem zavarja, akkor Orsi szerintem Téged se aggasszon ;-)! A receptek közt meg én nem látom, hogy olyan nagy átfedés volna, és az olasz konyhát egyébként is rengetegen szeretik, többen írnak róla, nem csak ők ketten.
    Zsófi

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm a kedves szavakat! (mert azért voltak)

    Hosszú idő óta most tartottunk otthon totális "olasz" hétvégét és lám... :) Csak annyit fűznék hozzá, hogy egészen egyszerűen nem kívánok vitát nyitni.

    VálaszTörlés
  12. Reni, lenne még egy kérdésem, már a durbincs- receptnél fel akartam tenni: Fehérváron hol szoktál/lehet friss halat venni ? És a piac az, ami az Alba Plazaban van? Minden nap van piac?(nem rég költöztünk a Velencei tóhoz, most gyűjtöm a beszerzési lehetőségeket :-))
    Köszi, Zsófi

    VálaszTörlés
  13. Zsófi, friss halhoz csak nagyon ritkán jutok, amikor nagybevásárolni megyünk évente kétszer a budaörsi metroba. Ekkor rendesen be szoktam tárazni mindenből és jobb híján lefagyasztom.
    A fehérvári piac... igen a Plazaban van és úgy tudom minden nap nyitva van (bár én csak szombaton szoktam kijutni). Én még csak ponttyal és harcsával találkoztam ott a halasnál, de különlegességekért, idényzöldségekért érdemes a néniknél körülnézni. Egyszer mázlim volt és friss sárga rókagombát is tudtam venni (ez itt nagy szó, mert most kucsmagombára vadászom, de nem láttam még a piacon :( )

    VálaszTörlés
  14. Kissé szánalmas már ez az állandó csesztetés meg összehasonlítgatás DV-val... Ráadásul pont egy bruschetta receptnél benyögni, ami szerintem majdnem MINDEN gasztroblogban megtalálható. Egyszerű csoda :) Mi is nagyon szeretjük!
    Reni a fotóid gyönyörűek, a blogok közt talán nem túlzás ha azt mondom a legszebbek! A tudjukki már nyomodba se ér :) Na de látom te sem reagáltál a beszólásra, jól is teszed! :) Hajrá!

    VálaszTörlés
  15. Guszta nagyon, mi is szeretjük!
    A képeid megint csodaszépségesek!

    VálaszTörlés
  16. Reni, köszönöm a választ, akkor igyekszem megismerkedni az fehérvári piaccal!
    Ja, és ma vacsorára megcsináltam a bruschettát, nagyon finom, és óriási előnye, hogy pikk-pakk elkészült, köszi ezt is :-)!
    Zsófi

    VálaszTörlés
  17. drága orsi, teljesen más a két blog stílusa, egyszer nézd meg kicsit jobban a két blogot, talán egyszer lesz hozzá szemed, hogy észrevedd a különbségeket.

    reni, mellesleg én a te blogod sokkal jobban kedvelem, az írásokat, a recepteket, a fotókat is. az olasz ételeket olaszul elnevezni pedig egyáltalán nem ciki, sőt, ennek ez a módja.

    és azért is csinálok egyik nap bruschettát, és akkor az én blogomra is lehet mondani, hogy lopom a recepteket, bazz.

    VálaszTörlés
  18. Tudjukki...ezen akkorát nevettem(imádom HP-t!)
    Reni blogja messze a legszebb,szeretem a képeit,a kreativitását,azt,hogy így megtanult fotózni.Szerintem példaértékű.

    VálaszTörlés
  19. Szervusztok!
    Talán értem, mire gondol Orsi. Valami nem stimmel ezzel a bloggal. Nem arról van szó, gyönyörűek a fotók és a receptek fantasztikusak, a készítőjük bizonyosan rendkívül tehetséges ember. Csak épp disszonancia van a különlegesen kifinomult ízlésről tanúskodó képek, ételválasztások és a teljesen hétköznapi profil, stílus között. Számos blogot olvasok, általában a profil igen jól egybecseng a bloggal, itt nem egyértelmű. Feltehetően véletlen, csak azért ne lepődjetek meg, ha akad, akit esetleg elgondolkoztat.
    Maja

    VálaszTörlés
  20. Nagyon tetszik ez a paradicsomos bruschetta, a fotók pedig - mint mindig, GYÖNYÖRŰEK! :)

    VálaszTörlés
  21. Egy az egyben Dolce Vita blog. Sajnos. Még a képek felirata is olyan lett már, szinte ugyanazzal a betűvel íródott. A csipke a spárgánál is, ezeket én mind Dolce Vitánál láttam.
    Reni, már régebben sem értettelek, mi szükség van erre, és a versenyed a rendszeres olvasókért meg egyenesen vicces. Miért kell ennyire nyomulni? Én kedvellek ettől függetlenül, ha elvonatkoztatok attól, hogy szinte minden nyúlás amit itt látok.

    VálaszTörlés
  22. kicsi ez a pocsolya még egy halacskának is
    szégyenkezek már jóideje, hogy magyar vagyok, mert bizony az ostobaság hungarikum ;)
    az egész flickr közösség a mi vrábel krisztánkat majmolja ( pár hónappal előbb ugyan, de majmolják )
    http://www.flickr.com/groups/foodstylism/

    VálaszTörlés
  23. Nem igazán szoktam az ilyen beszélgetésekbe bele szólni, én inkább a recepteket meg a szép fotókat nézem de most kivételt teszek.
    Itt sokan úgy dumálnak mintha a fotózás és a blog írás olyan könnyű lenne. Én azt gondolom hogy ha valaki ilyen szép fotókat tud csinálni azt tisztelni kell.
    Kedves beszólogatók, csináljatok inkább ilyen szép képeket, aztán majd utána lehet jönni fikázni, áhh de inkább könnyebb név nélkül másnak írogatni. Undorító dolog!!!
    Kedves Reni remélem nem szegi kedved ez a sok szánalmas duma, azt gondolom amit te eddig letettél az asztalra az tiszteletre méltó, és én gyakran jövők a blogodba csak azért hogy ihletet szerezzek, mert rám nagyon inspirálóilag hatnak a képeid (bár a fotóim mostanában elég szarok, főleg a te képeidhez képest) szóval ezúton is szeretném megköszönni azt hogy csinálod ezt az egészet. :))

    VálaszTörlés
  24. Gratulálok a kiállításhoz!

    VálaszTörlés
  25. Charlotte, tényleg nehéz blogot írni, irigylem is, akinek erre van ideje. A commenteket meg lehet moderálni, ha valaki nem bírja a kritikát.
    Amúgy nekem tetszik, csak kicsit görcsös. Reni, lazíts ne VALAMILYEN blogot akarj csinálni, hanem csinálj olyat, AMILYEN vagy! Így csak egy szép blog, de úgy - egyedi lenne. Hajrá!

    VálaszTörlés
  26. Dani,
    Nem egészen értem, hogy mire célzol. Abban a flickr csoportban megvannak Reni, Niki de még az én képeim is!

    VálaszTörlés
  27. Mennyi vak ember. Én nem látok hasonlóságot dv és Reni blogja között. Sőt, dv képei nekem unalmasak, nem látom bennük a fantáziát. Warpig, Reni ilyen, neki ez tetszik, miért lenne görcsös? Másnak nem lehet szépérzéke, csak dv-nak? Pf... Vagy fizet ő nektek, hogy Reniét leszóljátok?

    VálaszTörlés
  28. Ne vedd fel Reni! Vannak megjegyzések, amelyeket nem kell figyelembe venni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése