Mini palacsinták matcha-val


Elfáradtam a héten. Agyilag és fizikailag is éppen ezért jól jönnek az ilyen gyors kaják. (pedig nekem még tortát is kéne sütnöm holnap)
Mint látszik, egyszerűen nem bírok elszakadni a matcha teától. Legszívesebben minden süteményt, édességet kipróbálnék vele. Nagyon szeretem. Az ízét, a színét... érdemes vele kísérletezni!

Hozzávalók:
25 dkg túró, 1,2 dl tej, 4 tojás, 1 ek. matcha teapor, 2 ek. cukor, 1 kk. sütőpor, csipet só, 1 citrom héja, 15 dkg liszt

Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verem. A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, citromhéjjal, sóval, túróval, teaporral majd hozzáadom a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverem az egészet és óvatosan beleforgatom a habot. Forró serpenyőben kis korongokat sütök a tésztából. Akácmézzel és piros bogyós gyümölcsökkel tálalom.


Valami gáz van a szolgáltatóval, ahova fel vannak töltve a képeim (oldalsáv), remélem helyrejön, mert elég zavaró.. ha nem, akkor kénytelen leszek újítani :]

Megjegyzések

  1. Igazán muszáj lesz beszereznem azt a matchát és kipróbálnom, mert gőzöm nincs az ízéről...

    VálaszTörlés
  2. :)) Hihetetlen ötleteid vannak! :))
    Biztos finom, most már engem is nagyon izgat a matcha, nem lehetne, hogy matchás madeline-t hozzál a megnyitóra...? :}}

    Ez a hét nekem is sz*r volt, főleg az eleje. De most kezd jobb kedvem lenni, szerintem a front miatt, mindenki olyan búval...izé volt. :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek lettek! Kívül, belül :)

    VálaszTörlés
  4. zöld tea íze van. enyhén kesernyés, de nagyon kellemesen! a süteményekből általában el is szokott sülni (vagy valami ilyesmi) ez a fanyarság. :)

    Niki, lesz matchás madeleine :]
    Remélem a jövő hetünk jó lesz!

    Livi, köszi :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése