Kókuszkrém posírozott rebarbarával




Rebarbarát kaptam!! Frisset, zsengét, eszméletlenül finomat!!! Alig bírtam megállni, hogy ne zabáljam fel az összeset még azelőtt, mielőtt kiszolgálná azt a célt, amiért tulajdonképpen készítettem. A GoodFood weboldalán böngésztem, rebarbarás recepteket nézegetve, amikor rátaláltam egy egyszerű, mégis sokat ígérő poharas desszertre. Kókuszkrém posírozott rebarbarával. Mentem is munka után kókusztejet venni... Csak pár szál rebarbarát kaptam, így olyan édességet szerettem volna belőle készíteni, ahol kis mennyiségben is elég, de mindezek ellenére azért intenzív szerepet is játszik. Ez ilyen! Isteni finom, igazából nem is recept :))



Hozzávalók:
4-5 szál rebarbara, 400 ml kókusztej, 4 ek. cukor, 1 rúd vanília, 2 lap zselatin

Elkészítés:
A zselatint beáztatom hideg vízbe. Közben a kókusztejet felteszem forrni két evőkanálnyi cukorral és ha forr, hozzáadom a kinyomkodott zselatint. Addig kevergetem, míg teljesen el nem olvad benne a zselatin. Lehűtöm.
A rebarbarát megtisztítom (az enyém annyira zsenge volt, hogy nem is pucoltam), felvágom, majd egy serpenyőben két evőkanál cukor, 1 kettéhasított vaníliarúd, és 2-3 evőkanál víz kíséretében elkezdem főzni. Vigyázzunk arra, hogy a rebarbara ne főjön szét, tartsa meg az alakját (tehát kb. 3-4 perc). Ezt is lehűtöm. A kókuszkrémet poharakba szedem és a tetejére halmozok a posírozott rebarbarából, majd minimum 2-3 órára hűtőbe teszem.

Megjegyzések

  1. Hú, de jól néz ki! Már én is sasolom a Bosnyák téri piacon a nénik asztalait, de még nem találkoztam rebarbarával. Pedig nagyon várom, még sosem ettem!

    A fényekkel ma én is megszenvedtem, ki-be rohangáltam, fújt a szél, elvitte a dekorációt.

    VálaszTörlés
  2. Há-há :))) a derítő lapom folyton ráborult a levesre...

    Nagyon-nagyon guszta ez az édesség! Imádom a kókuszt és a rebarbarát is. :)

    VálaszTörlés
  3. Ez tulajdonképpen úgy készül mint a panna cotta, nem? :) Vagy annyira nem keményedik meg?
    Imádom a kókuszt, nekem is figyel egy kókusztej a hűtőmben, még nem tudom, mibe teszem. :))

    VálaszTörlés
  4. Hohóó, kókusz van benne, csak jóó lehet =]

    VálaszTörlés
  5. :)) Ezt ismerem én is... egy fotózáson belül a változó fényviszonyokat, pláne, én mindig ablak alatt fotózok...

    Nekem meg rebarbara levelem van a hűtőben, a hugom küldte a kertjükből. Vegyes zöldséglevesbe tettem belőle, isteni finom pikánssá tette! De még van egy zacsival, valamit ki kéne találnom belőle...

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek a képek!!
    Képzeld hétvégén a vettünk rebarbara palántot : )) már alig várom, hogy legyen belőle valami. Remélem lesz : )Még soha életemben nem ettem.Bízom benne, hogy hamarosan lesz itt a piacon.

    VálaszTörlés
  7. Ez valami panna cotta, de jó. Én is szeretem kókusz tejjel, a rebarbarát meg imádom, ahogy ezt mát láttad nálam :)

    VálaszTörlés
  8. Ezt ki kell próbálnom! Kókuszimádat nálam is megvan, és rebarbarára én is elkezdtem vadászni.:-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése