2010. április 21., szerda

Kókuszkrém posírozott rebarbarával




Rebarbarát kaptam!! Frisset, zsengét, eszméletlenül finomat!!! Alig bírtam megállni, hogy ne zabáljam fel az összeset még azelőtt, mielőtt kiszolgálná azt a célt, amiért tulajdonképpen készítettem. A GoodFood weboldalán böngésztem, rebarbarás recepteket nézegetve, amikor rátaláltam egy egyszerű, mégis sokat ígérő poharas desszertre. Kókuszkrém posírozott rebarbarával. Mentem is munka után kókusztejet venni... Csak pár szál rebarbarát kaptam, így olyan édességet szerettem volna belőle készíteni, ahol kis mennyiségben is elég, de mindezek ellenére azért intenzív szerepet is játszik. Ez ilyen! Isteni finom, igazából nem is recept :))


Tökéletesen látszik a képeken, hogy egyszer tök be volt borulva, egyszer meg tök világos volt... fáj is a fejem...
(végig ugyanazon a kéken fotóztam...)

Hozzávalók:
4-5 szál rebarbara, 400 ml kókusztej, 4 ek. cukor, 1 rúd vanília, 2 lap zselatin

Elkészítés:
A zselatint beáztatom hideg vízbe. Közben a kókusztejet felteszem forrni két evőkanálnyi cukorral és ha forr, hozzáadom a kinyomkodott zselatint. Addig kevergetem, míg teljesen el nem olvad benne a zselatin. Lehűtöm.
A rebarbarát megtisztítom (az enyém annyira zsenge volt, hogy nem is pucoltam), felvágom, majd egy serpenyőben két evőkanál cukor, 1 kettéhasított vaníliarúd, és 2-3 evőkanál víz kíséretében elkezdem főzni. Vigyázzunk arra, hogy a rebarbara ne főjön szét, tartsa meg az alakját (tehát kb. 3-4 perc). Ezt is lehűtöm. A kókuszkrémet poharakba szedem és a tetejére halmozok a posírozott rebarbarából, majd minimum 2-3 órára hűtőbe teszem.

8 megjegyzés:

salsa írta...

Hú, de jól néz ki! Már én is sasolom a Bosnyák téri piacon a nénik asztalait, de még nem találkoztam rebarbarával. Pedig nagyon várom, még sosem ettem!

A fényekkel ma én is megszenvedtem, ki-be rohangáltam, fújt a szél, elvitte a dekorációt.

Ildinyó írta...

Há-há :))) a derítő lapom folyton ráborult a levesre...

Nagyon-nagyon guszta ez az édesség! Imádom a kókuszt és a rebarbarát is. :)

Niki írta...

Ez tulajdonképpen úgy készül mint a panna cotta, nem? :) Vagy annyira nem keményedik meg?
Imádom a kókuszt, nekem is figyel egy kókusztej a hűtőmben, még nem tudom, mibe teszem. :))

Csenge írta...

Hohóó, kókusz van benne, csak jóó lehet =]

duende írta...

:)) Ezt ismerem én is... egy fotózáson belül a változó fényviszonyokat, pláne, én mindig ablak alatt fotózok...

Nekem meg rebarbara levelem van a hűtőben, a hugom küldte a kertjükből. Vegyes zöldséglevesbe tettem belőle, isteni finom pikánssá tette! De még van egy zacsival, valamit ki kéne találnom belőle...

Á la carte írta...

Nagyon szépek a képek!!
Képzeld hétvégén a vettünk rebarbara palántot : )) már alig várom, hogy legyen belőle valami. Remélem lesz : )Még soha életemben nem ettem.Bízom benne, hogy hamarosan lesz itt a piacon.

Édes és Keserű írta...

Ez valami panna cotta, de jó. Én is szeretem kókusz tejjel, a rebarbarát meg imádom, ahogy ezt mát láttad nálam :)

Pötipite írta...

Ezt ki kell próbálnom! Kókuszimádat nálam is megvan, és rebarbarára én is elkezdtem vadászni.:-)