2010. április 29., csütörtök

Insalata caprese


Bogyós kivitelben, bébibazsalikom levelekkel.

Tegnap vettem néhány szép fürt koktélparadicsomot, majd lefotóztam. Aztán megláttam flickr-ön Veránál is a képeket és jót mosolyogtam, mert megint egy rugóra járt az agyunk. Na de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy gondolkoztam mi legyen belőle. Caprese lett. A legérdemesebb finom bivalymozzarellát használni a salátához, de ha nem jutunk hozzá, akkor mehet bele a tehéntejes is. (a bivalymozzarella összehasonlíthatatlan a tehéntejből készült mozzarellával)

Hozzávalók (2 főre)
250 g koktélparadicsom, 250 g mozzarella, 1 csokor bazsalikom, olívaolaj, só

Elkészítés:
A paradicsomot, mozzarellát és bazsalikomleveleket összekeverjük, meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és tálba szedjük.


Igazából ez nem is mondható receptnek, de azért foglaljon csak helyet itt a blogban, mert nagyon szeretem és ezzel biztos még sokan így vagyunk.

Az alábbi képen a bazsalikomjaim első pici levelei láthatók. Remélem szépen megnőnek majd a tövek.

3 megjegyzés:

Édes és Keserű írta...

:))) hát igen a paradicsom....is :)

Én nagyon szeretem a capreset, főleg nyáron amikor bazi meleg van, és nem kíván az ember semmit, max valami könnyűt este fele. Na akkor én előveszem a paradicsomot meg a mozzarellát :)

Jó ez a "bébi" kiadás :), aranyos.

Kiko írta...

Szia Reni!
Nagyon jól néz ki ez a saláta, főleg ilyen melegben, de jólesne most! :)
Gratulálok a kiállításhoz is! Én is nagyon szívesen elmennék megnézni, de Pest elég messze van tőlünk..
Ja, majdnem elfelejtettem: nagyon boldog szülinapot kívánok! :)

Reni írta...

Vera... ugye? nagyon frissítő :)

Kinga, köszönöm :)) Igazából ez a saláta bármikor lecsúszna, amikor csak kapok finom paradicsomot és mozzarellát :]