Fűszernövények az erkélyen


Sok szabad időpontom van még az idei esküvőszezonra! Esküvőfotózást vállalok Fejér megyében és környékén, megbeszélés szerint az egész országban! Keressetek/keressenek bátran, biztosan meg tudunk mindenben egyezni! Az elérhetőségeim megtalálhatók a http://renifoto.blogspot.com oldalon.



Idén nagy fűszernövény-gyűjtési, illetve cserélési akciót indítottunk a munkahelyemen. Minden délután ültettem és ültettem, a körömágyaim már tök feketék voltak a sok földtől. :) Mivel én nem sok mindent tudtam hordani azoknak, akiknek a kertje tele van szebbnél szebb növényekkel, többnyire süteménnyel "fizettem", kivéve a zsályát, mert zsályával én láttam el a társaságot :]

Kaptam lestyánt, kétféle fodormentát, medvehagymát, citromfüvet, majoránnát, snidlinget és tárkonyt. A zsálya saját nevelés, még tavaly ültettem el a magokat, abból lett ilyen szép kis bokor. A "régiek" közül ott sorakozik a polcon még a rozmaring és a kakukkfű is, illetve van egy picike babér "fám". Vetettem ám magokat idén is! Még nem keltek ki, mert kicsit megcsúsztam a veteményezéssel, de remélem ez nem lesz baj. Tavaly Olaszországban szereztem négyféle bazsalikommagot, valentinot, görögöt, lilát és genovait, ezek mind föld alá kerültek. Aztán van még palántázva gömbcukkinim egy hatalmas ládában, San Marzano paradicsomom (a magok szintén Amalfiból), vetettem spenótot, rucolát és levendulát. Remélem pár hét múlva csupa jó hírrel tudok majd szolgálni és minden kihajt.

Megjegyzések

  1. Jaj nagyon szépek ezekben a sárga kaspókban! (Imádok kapsót vásárolni :D )...
    Akkor én már végleg feladhatom az ültetési terveim? :( Most kaptam észbe....

    VálaszTörlés
  2. Szerintem még fűszernövény veteményezéssel próbálkozhatsz :]

    VálaszTörlés
  3. Akkor jó, megpróbálom... Eddig csak mentám van, de az is "döglődik" :( Pedig nyáron jól jön az italokba :)

    VálaszTörlés
  4. én idén nagyon lelkes vagyok (tavaly is az voltam, de most még jobban), remélem szép növényeket nevelek majd :]

    VálaszTörlés
  5. A héten költöztünk át új új lakásba, új kertbe, kezdhetem a munkát előröl... Csak remélem, hogy nem vagyok még túlságosan kicsúszva az időből... Ilyen szép fűszereket szeretnék itt is!!! :)

    VálaszTörlés
  6. Mandy, remélem lesz ez még nagyobb is, mert még picurka kb. 15 cm magas :]

    Bouillabaisse, gondolom nálad is lesz "fűszernövényorgia" :))

    VálaszTörlés
  7. Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!

    VálaszTörlés
  8. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok, neked és az egész családnak

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése