2010. március 5., péntek

Sütőben sült camembert


Gyors és nagyon finom ebéd, pikk-pakk össze lehet dobni 1-2-3-.... főre :]
Ízesíthetjük a sajtot különböző zöldfűszerekkel, fokhagymával, sőt, magába a morzsába is keverhetünk aprított fűszernövényeket.

Hozzávalók:
1 guriga camembert sajt, 3-4 gerezd fokhagyma, 3-4 kisebb rozmaringág, 1 tojás, liszt, zsemlemorzsa, kevés olaj

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200°-ra. A sajtot tűzdeljük meg a fokhagymagerezdekkel (én rajta hagytam a gerezdeken a "kabátkákat"), illetve a fűszernövénnyel. A tojást villával verjük fel, fogassuk bele a sajtot, majd hempergessük zsemlemorzsába. Most mehet a lisztbe, ismét tojásba és végül megint csak zsemlemorzsába. Olajozzunk ki vékonyan egy sütőtálat, helyezzük bele a sajtot, majd süssük 15-20 percig, míg szépen megpirul rajta a morzsa. Friss kenyérrel vagy zöldsalátával fogyasszuk!


Cicát is nagyon elérte a hétvége, kimerítette őt a kemény munkahét. Sebaj, végre itt a jól megérdemelt pihenés :D

4 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Nagyon jó lehet ez a morzsás változat! Eddig még csak simán sütve próbáltam, most majd kipróbálom így kabátban is :)

Bianka írta...

Kedvenc sajtom. Így még nem ettem. És ez a macska... :)

Niki írta...

Egyik legfincsibb kaja! Nagyon szeretem! :) Guszta lett!

Reni írta...

Lúdanyó, nekem is hirtelen ötlet volt a morzsás változat, de nagyon finom ropogós lett.

A macska az egy igazi ribi :D

Niki, elhiszem. Ezt csak magamnak készítettem, Dani ma vette észre a blogomon, hogy "volt itthon ilyen???... mikor?? én miért nem ettem???" :D