2010. március 6., szombat

Pirított rizstészta csirkével, mogyoróval és bambuszrüggyel


Mostanság eléggé elhanyagolom a tésztás ételeket, nem tudom miért... lehet, hogy az az oka, hogy folyamatosan szüli az agyam az ötleteket és mindig készítek valami újat. Tulajdonképpen ez a tésztaétel is a képzeletem szüleménye (persze, nem én találtam fel a spanyol viaszt, más is csinálhatott már ilyet... sőt), nagyon finom lett. Nem állítom (nem vagyok otthon a keleti konyhában annyira), hogy "ríl" kínai, de azért mindenképpen annak hat.

Hozzávalók:
250 g (1 cs.) rizstészta, 200 g bambuszrügy, 100 g babcsíra, 1 chili, 100 g földimogyoró, 3-4 evőkanál sötét szójaszósz, 25 dkg csirkemell, 2 tojás, frissen őrölt fehérbors, 1 csokor újhagyma, kevés olaj (pl. mogyoró, vagy szezám)

Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágom. A wokot felforrósítom, majd kevés olajat öntök bele és rádobom a húst és megpirítom. A tésztát beáztatom meleg vízbe. Ha a hús megpirult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott újhagymát, a leöblített bambuszrügyet, a babcsírát, a mogyorót és a szintén vékony csíkokra vágott chilit. Borsozom. Ha a zöldségek nagyjából megpárolódtak (pár perc), akkor hozzáadom a beáztatott tésztát, meglocsolom szójaszósszal és lefedem 4-5 percre. Az egészet alaposan elkeverem, ráütök két tojást, pirítom még pár percig és lehúzom a tűzről. Tálakba szedem, újhagymával díszítem.

7 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Mi is nagyon-nagyon szeretjük az ilyeneket!

Puszedli írta...

Ezt most gyorsan mentettem. Jó ilyet is látni nálad! :)

Reni írta...

Én nagyon szeretem a keleti ételeket, csak nem nagyon tudok hozzájutni az alapanyagokhoz. Tervezek még ilyesmiket mostanában :)

Livi írta...

Azta de jól hangzik! Képzeld én is 1 hete tervezek ilyesmit főzni :) Várom, hogy meghozzák a tésztát :)

Reni írta...

Livi és az a legjobb benne, hogy ezt is millióféleképpen lehet variálni :] Sok-sok zöldséggel, csirke helyett marhával, sertéssel.. végtelen lehetőség... :)

Livi írta...

Igen, a kínaiak nem hülyék :D Egy ismerősünk élt Kínában és egy vendégség alkalmával a szemünk láttára készített 2 féle húsból 5 féle kaját... Saját készítésű 5 fűszer keverékkel :) Ja és ő a bambuszrügyet, ha épp nincs otthon finomra vágott karalábéval helyettesíti... Jó ötlet nem?:)

Reni írta...

Ú, ez nagyon-nagyon jó ötlet! Köszi Livi a tippet, mert nálunk sincs állandóan bambuszrügy...