2010. március 30., kedd

Orecchiette medvehagymapestoval


Tökéletes gyorskaja az, ami gyorsan elkészül és gyorsan el is fogy. Ezt az okosságot ma Dani mondta, mert ez a tészta is így tűnt el a tányérokból. Csak a gyönyörű, eszméletlenül zöld színű olaj maradt a tányérok aljában. Kaptam egy cserépnyi medvehagymát kedvenc Gabimtól, amit már rendesen lelegeltem, így jövő hétre lehet benyújtom az újabb igényt.. Ettem simán pirítóssal és készítettem belőle ezt a pestot. Van még egy-két ötletem, remélhetőleg meg is tudom majd valósítani.


Hozzávalók:
200 g orecchiette, 1 csokor medvehagyma, 1 dl extra szűz olívaolaj, 1 marék fenyőmag, 1 marék reszelt pecorino, só, frissen őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma (de ez el is hagyható, mivel medvehagymáról van szó)

Elkészítés:
A tésztához vizet forralok. A többi hozzávalót mozsárban (vagy botmixerrel) pépesítem és a frissen leszűrt tésztára öntöm. Összekeverem és tálalom is. Megszórhatjuk medvehagyma levélkékkel és pirított fenyőmaggal.


12 megjegyzés:

Niki írta...

nyamm nyamm, guszta! :)

Á la carte írta...

Reni, megelőztél....holnap pont hasonlót fogunk ebédelni... : )
Igaz ma este is medvehagymát vacsiztunk, leveles tésztán, feta sajttal.... tudom ajánlani.

Reni írta...

:))

Hiába szezon van és a bloggerek agya sokszor ugyanazt az ötletet szüli :]

Valami sós süti biztos, hogy lesz belőle... tutira :]

Pixie Pie írta...

Ez de szuper ötlet! Imádom a medvehagymát! A pestót meg pláne. Egyik kedvencem a medvehagymás mustár, az pont így néz ki. :)

Reni írta...

:)) finom lehet a medvehagymás mustár is, Dani biztos imádná :]

Bouillabaisse írta...

Engem is megelőztél :) tegnap készítettem medvehagyma pistout, bár nem tésztával... Hiába, egyre jár az agyunk és a gyomrunk :) Viszont az biztos, hogy a mai ebéd a maradékból tésztával lesz. Hmmmm :) A kép pedig gyönyörű... de ez nem újdonság.

Reni írta...

Köszi :)

Amúgy tényleg tök vicces, hogy kitalálok/kitalálsz valamit és meglátod ugyanazt (vagy valami hasonlót) a többi blogon :] Sokszor egy rugóra jár a főzők agya :]

Pötipite írta...

Azért ez nem olyan meglepő,hisz most van a medvehagyma szezonja! A hétvégén én is ettem ala natur szendvicsben,imádom!Nagyon jó méregtelenítő( 1 hétig napi 8-10 levél), csak a vérhigító tulajdonságával számolni kell.A ájurvéda szerint pedig erősíti a vágyat, a szenvedélyt.Jó kis növény ez! :-)

Felhőlány írta...

Irtó jól néz ki! :)
Én egy medvehagymás pizzát tettem fel a blogra, de készült már pesto is...
Ezerarcú ez a növény, nagyon megszerettem!

Reni írta...

Pötipite, köszi az infókat :)) jaa a fentebbi megjegyzésemet nem a medvehagymára értettem, hanem úgy általában, hogy sokszor pont egy rugóra pattan valami recept be a bloggerek agyába :))

Felhőlány, köszönöm :) Én is csípem :)

Csibe írta...

Jól hangzik, és milyen szép színe van!

Reni írta...

ugye? majd csinálok medvehagyma olajat :) csak valami üveget kell hozzá kerítenem