Megint macaron? Megint matcha?...


Hát nagyon úgy néz ki, hogy igen.... már régóta próbálkoztam matcha-s macaron készítésével, de valamiért sosem sikerült. Állandóan kirepedtek. Gondolom nem sikerült eltalálnom azt a mennyiséget, amit még elbír a macaron tésztája. Most végre sikerült néhány szép példányt legyártanom :)


Nyáron fagyik és sorbet-ek tömegét vagyok képes postolni, most meg sorra gyártom a macaronokat. A gőzgombóc készítése során megmaradt néhány tojásfehérjém - régen lehet, hogy egyszerűen eldobtam volna - és mi mást kezdhetnék vele? :) Persze, hogy pihentettem egy napot, hogy macaron lehessen belőle.
Isteni! Eddig talán ez lett a legtökéletesebb állagú macaronom. Semmi légzsák, finoman roppanós külső, tömör ragacsos belső. Natúr mascarponeval és citrussal töltve tökéletes kombináció volt.



A recept ugyanaz, mint itt. Céklapor helyett 1 tk. matcha por került bele és a töltelék sima mascarpone egy kevés porcukorral kikeverve. Ráadásként a mascarponera pakoltam néhány szelet kumquat-ot. (Olyan, mintha apró tükörtojással lenne töltve, ugye?) :)

Megjegyzések

  1. wow! Csodasak! ugy kiprobalnam oket! ohhhh! :( ;)

    VálaszTörlés
  2. olyan csodás macaronokat gyártasz itt sorra, hogy lassan tényleg nekem is megjön a kedvem hozzá!

    VálaszTörlés
  3. Johi, mi az akadály? :)

    Nokedli, most már tök jól belelendültem. Recept nélkül, fejből tudom már a folyamatot... :) Egy-két sütés után ráérez az ember!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek a képek és a macaronok is. Hihetetlen ez a macaron láz...: ) Én maradok a cukrászati változatnál, Tami mellett esélytelen ilyen macerás desszerttel próbálkozni:( Épp ma vettünk a Desszertszalonban, Vácon. Nagyon finom volt az is. Egyébként érdekességként megemlítem, hogy az 1800as években Kugler Géza is készítette csak más néven. Mit nem tudtak már akkoris?!

    VálaszTörlés
  5. Köszi Kriszti! Tudtak a régi időkben is az emberek az biztos. Sőt... Fehérváron szerintem egyik cukrászdában sem adnak, legalábbis nekem nem rémlik, hogy valaha is láttam volna

    VálaszTörlés
  6. Már flickren olvadoztam... :) nagyon gusztán néznek ki!!
    Pécsen sincsenek a cukikban macaronok. :( Én meg még mindig félek tőle. :D Bár ha egyszer sikerülne, biztos nem lehetne leállítani engem sem! :))

    VálaszTörlés
  7. :) szerettem a rózsaszín macaronokat is, de ez a szín áll a legközelebb a szívemhez :] Nem kell félni tőle, néhány sütés után tényleg csuklóból megy már :)

    VálaszTörlés
  8. bakker, most nézem hogy a Dávid emiljével voltam bejelentkezve! :D (2pixels) na, szóval én voltam. :)
    és akkor is félek! :P :))

    VálaszTörlés
  9. Pesten se nagyon láttam még, talán a Gerbeud házban lehet kapni. Ez a váci desszertszalon nagyon különleges, megéri egyszer elkirándulni. Vereshez nagyon közel van, mi gyakran megyünk. Mivel maga a város is szép, jót lehet sétálni, ha még nem jártál itt ajánlom kipróbálni. Ez a cukrászat nagyon extra...

    VálaszTörlés
  10. Niki, gondoltam, hogy te vagy :))

    Jártam már Vácon 4-5 éve, akkor még nem volt ez a desszertszalon :) Majd egyszer talán... mert csak a cukrászdáért meg nem fogunk szerintem elvonatozni Vácra :]

    VálaszTörlés
  11. Felfedezted a tojásos macaront.
    Na ez a nem semmi! :)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon tetszik a mű, épp ezért nézz be hozzám, szeretnélek megajándékozni. (http://gobehami.blogspot.com/2010/03/elismeresek-dijak-iii.html)

    VálaszTörlés
  13. Kedves Reni!

    Nincs ötleted, hogy pécsiként honnan tudnék matchát beszerezni? Lehetősleg nagyobb menniységben,de elsőre az a 30-40 grammos doboz is megteszi.
    Pécsen egy helyen, a Demmers teahouseban lehet kapni,itt viszont 30g 5000Ft,amit én (és nem csak én,hanem a főnököm is) nagyon drágának tartok.Olvastam egykét céget neten,ahonnan szállítanak,mennyiren megbízható szerinted?Ha Pestig elér,onnan már megoldom a szállítást.A kulinárisban nem lehet esetleg kapni?Sűrgős lenne,mert jövő hétre ha kitavaszodik szeretnénk zöldes desszerteket adni.
    Eddig porított zöldtealevéllel próbálkoztam,de sajnos az nem működik,kizárólag angolkrém alapú fayglaltban.Akár menniyre megtörtem mozsárban,nem volt matcha szerű.Valószínűleg annak lehet egyéb tulajdonsága is,fogja a tésztát,kristályosodik a pacojet fagyigépben.Mit gondolsz?
    Várom a válszod, akár e-mailben is:fare2l@yahoo.com
    Köszönöm!
    Évi

    VálaszTörlés
  14. Hmm sajnos nem tudom hogy működik ez az oldal,ezért vagyok névtelen azt hiszem..

    VálaszTörlés
  15. Kedves Reni! Engem is érdekelne, hogy hol lehet beszerezni ilyen teát sütési célra. párom teljesen oda van érte, de amit kaptam az már rég elfogyott, és itt nem tudom beszerezni. Az emilcímem: chilii@citromail.hu köszi a segítséget előre is!

    VálaszTörlés
  16. spenót tükörtojással :)
    ááá, mekkora ötlet, odavagyok az ilyenekért!!

    VálaszTörlés
  17. Kedves Reni! Teljesen átragasztottad rám ezt a macaron őrületet! A héten csináltam egy próba adagot és nagyon jól sikerült. Pontosan követtem a receptet. Legközelebb a rózsaszín és sárga macaronok következnek! :) Én a matchát Angliából rendeltem az ebay-en 2500ft-ért 70 grammot.
    Köszi a receptet!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése