2010. március 6., szombat

Matcha latte



Vagy valami olyasmi.
Nem ittam még teát sosem tejjel, sőt soha semmivel nem ízesítem a teámat, csupán magában iszom a forrázatot, hogy a tea íze legyen az egyetlen, ami érvényesül a számban. Most megpróbálkoztam ezzel. Mivel most túltengés van itthon matcha teából (300 g érkezett csütörtökön), így nagyon sok mindent ki fogok próbálni vele.


Hozzávalók:
4 dl tej, 1 dl 30%-os tejszín, 1 púpos tk. matcha por, cukor ízlés szerint, 2 ek. mascarpone

Elkészítés:
A tejet elkezdem forralni a cukorral és a tejszínnel, majd hozzáadom a teaport. Az egészet botmixerrel habosra turmixolom. Az italt poharakba töltöm, egy-egy kanál mascarponet biggyesztek a tetejére, megszórom kevés teaporral és lehet is inni. (Hidegen, jéggel, vaníliafagyival is fogyaszthatjuk!)

Szerintem baromi jó!

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

na az alkeszok:pnekem is csinálhattok majd(DRÁGA ÖCSÉD PÉTER:p)

Reni írta...

:D

Van még teám bőven :) amúgy nemtom, hogy neked ízlene-e, de majd kipróbáljuk egyszer fagyival oké? :)

Á la carte írta...

Nagyon szép lett a kép... : ) mint mindig. a mascarpone a tetején nem nagyon natúr? Fagyival biztos nagyon finom... hmmm

Niki írta...

te aztán nem unatkozol... ;)

Reni írta...

A mascarponet tejszínhabbal is lehet akár helyettesíteni. Bár mondjuk nekem pont a mascarpone natúrsága tetszett a töményen teás tejhez. :)

Niki, én aztán nem :) Pedig ma még szarul is voltam :)

Charlotte írta...

Minden képed nagyon gyönyörű, gratulálok :))
Ja és persze a receptek is szuperek!

Reni írta...

Köszönöm :)
Örülök, ha tetszenek!

Norka írta...

Ezt nagyon csípem! Egyszer nézz be hozzám a japán túra sorozatomért:)

Reni írta...

Én kicsit félve álltam neki, de nekem is nagyon bejött! Megnézem!