2010. március 26., péntek

Bogyós gyümölcsös brownie



Az egész úgy kezdődött, hogy sikítani tudtam volna az agybajtól, mert az olvasztott csokoládéval teli tálat egy laza mozdulattal levertem a pultról. Hála az égnek kb. "csak" 1 táblányi, azaz 100 g csoki veszett kárba. Bezzeg ezt a cica most nem akarta felnyalni :D Aztán megszállt valamiféle nyugalom és gondoltam nem érdekel, folytatom a megmaradt adaggal a sütést. A végleges hozzávalókból álló receptet osztom itt meg.

Ma végre tudtam vaku nélkül fotózni, mert olyan szép fények volta a szobában és időben itthon is voltam... remélem holnap nem lesz nagyon csúnya idő, mert akkor megyek virágokat fotózni a parkba :]
(bár esőt mondanak....)


Hozzávalók:
300 g étcsokoládé, 250 g vaj, 6 tojás, 2 tojássárgája, 300 g cukor, 100 g liszt, 2 marék piros bogyós gyümölcs
Elkészítés:
A csokit a vajjal együtt gőz fölött felolvasztom. A tojásokat, a két tojássárgáját fehéredésig verem a cukorral. Hozzákeverem a visszahűtött csokoládét és beleszitálom a lisztet. Az egészet alaposan összekeverem és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Rászórom a 2 marék gyümölcsöt és betolom a 180°-ra előmelegített sütőbe 20 percre. Megvárom míg teljesen kihűl, kenhetünk a tetejére csokimázat (100 g csoki, 40 g vaj, 50 ml víz összeolvasztva és visszahűtve), de hagyhatjuk anélkül is.


Brutál csokis, ragacsos belsejű brownie!

Receptkártya a brownie-hoz:


És a nyeremény receptkártyáim desszert kategóriája:



GABI, HA OLVASNÁD EZT A BEJEGYZÉST... HÉTFŐRE BETÁRAZTAM NEKED A BROWNIEBÓL. KÉSZÜLJ! :D

11 megjegyzés:

Niki írta...

Szóval duplán éhezteted a népet?? :)
Először flickr, aztán meg itt?? Elkárhozok a gép előtt!!!

A tálleverés nekem mindig anyukámnál sikerül... ha ott szeretnék sütni, mindig megjegyzi, "csak ne bénázz". :) És bezzeg a Boo azt rögtön felnyalja. :D

Dia írta...

Tuti direkt csinálod. Ez kínzás. :)Nem győzök nagyokat nyelni.:P Szinte érzem a csoki és a málna, vagy ribizli, vagy eper ízét. ÁáÁáááááááááá........:)

Reni írta...

dehogy csinálom direkt, ez tök véletlen :D

amúgy a brownie fele Gabriella kolléganőmé lesz, így nekünk csak pár kockát kell legyűrnünk :]

Amúgy ha kicsit idegesebb állapotomban jön ez a tálleverés (sokszor vagyok mostanában idegbeteg, ami régebben nem volt rám jellemző, de tippem szerint ilyenkor jön ki belőlem a munkahelyi stressz), akkor lehet földhöz vágok mindent :D

Lacel írta...

Fel sem tudod fogni milyen kínzás ez egy olyan embernek, aki az epekövével küszködik xDDDD - EZ NEM ÉR!! xD

Éhes vagyok :(((

Kiko írta...

:) Ma én is brownie-t sütöttem!

Olyan szépek a képeid, mindig jövök gyönyörködni bennük.
Ez a receptkártya pedig nagyon jó ötlet, főleg olyannak, mint én, akinek az összes kinyomtatott receptjén ételnyomok vannak... :D

Reni írta...

Lacel, ezer bocsánat :)) Lesz még nemulass ezen a hétvégén :] (mármint kaja szempontból itt a blogon)

Kiko, köszi :))
Tervezek még sok ilyen praktikus dolgot, mint amilyen a receptkártya volt. Meg újabb nyereményszériát a receptkártyákból is :]

Melinda írta...

Első kézből mondhatom - mert hogy nálam vannak :) - hogy a receptkártyáid gyönyörűek és praktikusak! Mégegyszer köszönöm!
Ezzel a brownie-val pedig mindenképp bővítem.

Puszedli írta...

Az ott egy orchidea virága? :(

Reni írta...

Melinda, nagyon szívesen! :)

Puszedli, igen orchidea, már hervadóban volt ez a virág, ezért odadobtam a brownie mellé :] a képen nem látszik, mert abszolút nem arra helyeztem a hangsúlyt :] Még van az orchideámon azért hála az égnek vagy 12 virág :]

Bianka írta...

Gyönyörű kép, süti és ez a kék szín elvarázsol

Reni írta...

Köszönöm Bianka, rögtön jönnek az újabb kék fotóim (a kék és a barna háttér a kedvencem)