2010. március 5., péntek

Alice in Wonderland - azaz Alíz Csodaországban


Az egyik kedvenc mesém! Már egy éve vártam a film napjának a bemutatóját és kétségbe estem, amikor azt az információt kaptam a fehérvári moziban, hogy csak 3D-ben fogják adni. Aztán hála az égnek fordult a kocka, hagyományos módon is leadták. Nagyon meglepett, hogy mindössze 8-an ültünk a moziteremben a premier napján, valahogy azt gondoltam, tolongás lesz. Vagy csak az én kedvenceim közé tartoznak az egy ember fantáziavilágában játszódó filmek? (vicces, mert tényleg a 3 kedvencem többek között a Faun labirintusa, ami egy édesapját, majd édesanyját elveszítő kislány képzeletén alapszik; Dr. Parnassus képzeletbeli birodalma, aminek a címe alapján egyből levágható, hogy fantáziavilágról van szó, illetve itt van Alice...)
Az Alíz Csodaországban olyan lett, amit Tim Burton-től elvár az ember. Színes, csodálatosan kidolgozott. A karakterek egytől egyig el vannak találva, a Vörös királynőtől kezdve, a macskán át, a Kalaposig. Szép harmóniában vannak egymással az animációk és a "klasszikus" felvételek.

Persze mindenki döntse el maga, hogy kinek mi tetszik. A szinkron jó (bár én nagyon szeretem az eredeti nyelven nézhető filmeket), tökéletesen élvezhető a 109 perc. Én egy percig sem untam, bátran ajánlom mindenkinek.

Trailer->A fotó a www.filmbuzi.hu oldalról származik.

12 megjegyzés:

Puszedli írta...

Óó, nem csak a te kedvenceid közé tartoznak.. :) Egyébként lövésem sem volt, hogy már adják. Végree! Én is vártam már, köszi az infót!

Reni írta...

Azért azt sejtettem, hogy nem csak én vagyok ilyen elvarázsolt lélek... :)
Szívesen, futás a moziba! :)

Lizann írta...

A Faun labirintusa nagyon jó volt, hú meg kéne nézni megint, ha jól tudom 3 Oscart is nyert. Már várom, hogy a lányom nagyobb legyen és együtt mehessünk ilyen filmekre, addig is felnőttnek is ér beülni rá, nem?

juc írta...

És miért nem akartad 3D-ben nézni?

mandy tarragon írta...

Tegnap néztük, imádtam :)

Palócprovence írta...

Küldtem Neked valamit! :)
http://palocprovence.blogspot.com/2010/03/dijeso.html

Sajtkukac írta...

Én is kíváncsi vagyok rá! Azt tudod, hogy nemrégiben megjelent a könyv új kiadása, Varró Dani és Zsuzsa fordításával és az eredeti kiadás rajzaival! Nekem már megvan :-)

Bouillabaisse írta...

Én is nagyon szeretem, éljenek a mesék! De filmen képtelen vagyok megnézni a kedvenceimet, nem szeretem ha felülírják az én képzeletbeli figuráimat. Úgyhogy nekem marad a könyvek rongyosra olvasása:)

Niki írta...

pont ma megyünk moziba, és reménykedtem hogy játsszák már! :) Most fogom megnézni miket adnak meg mikor. Hát igen, én is nagy fantáziálós vagyok, A HP könyveket 20x kiolvastam már és nem unom. :)
Na remélem sikerül megnéznünk! ;)

Reni írta...

Lizann én is úgy emlékszem, hogy nyert a Faun 3 díjat. Hát persze, hogy felnőtteknek is ér beülni :]

Juc, a fehérvári mozi nem 3D-re van kialakítva. Az Avatart annó megnéztük 3D-ben, és 10 perc után úgy fájt a fejem, hogy a film 3/4-ét szemüveg nélkül kellett néznem. A férjem olyasmit magyarázott, hogy nem megfelelő megaherzen sugározzák a filmet, így az emberi szem nem képes azt úgy feldolgozni, hogy ne fájdulna meg. Ja és a szemüvegek tiszta karcosak és kényelmetlenek. Így én maradok a klasszikus mozizásnál :)

Mandy tök jó! Ha lehetne még egyszer elmennék megnézni simán!

Zsuzsa, nézem rögtön!

Sajtkukac Niki, köszi az infót, nekem nincs meg a könyv, de felírom a kívánságlistámra! Mindenképp!

Bouillabaisse, végülis érthető a te álláspontod is tökéletesen! Tényleg nagyon illúzióromboló tud lenni néha egy-egy film, de ez nagyon jó volt!

Niki, Harry Pottert én is imádom, kár, hogy vége a könyveknek... olvastam volna még jó pár kötetet. Kíváncsi vagyok a Halál ereklyéire nagyon, hogy mennyire lesz részletezve, mert ugye két részes lesz... Remélem jól szórakoztok akkor ma este! :)

Livi írta...

Én is kíváncsi vagyok rá, de mi a baj a 3D-vel?:D

Reni írta...

Livi, nézzétek meg! Kicsit fentebb kifejtettem, hogy mi bajom a 3d-vel :)