2010. február 28., vasárnap

Spaghetti krumplival, chilivel

Észrevettem, hogy rengeteg régi bejegyzésemet nem nyitja meg a blogger. Nem tudom, hogy mi lehet a probléma, arra hivatkozik, hogy törölve lett a blogom. Másfél hete készítettem el a tartalomjegyzéket, akkor még minden bejegyzés látható volt, azóta nem tudok róla, hogy töröltem volna a blogom. Megpróbálom minél előbb rendbe tenni, addig is elnézést kérek az ebből szűrődő problémákért!



Olyan rég ettünk tésztát, hogy az már meglepő, ugyanis mindketten nagyon szeretjük, nem is tudom, hogy tűnt el mostanság ennyire az asztalunkról. Dani már régóta rágta a fülemet, hogy készítsek már valamit abból a peperoncinós tésztából, amit tavaly hoztunk Olaszországból, de valahogy mindig elmaradt. Aztán lett belőle ez, amolyan krumplis tészta.

Hozzávalók:
20 dkg spaghetti, 3 szem krumpli, chili ízlés szerint, 1 dl víz, 1 szál szárzeller, 5 dkg szalonna (pancetta, bacon), 1 kisebb fej hagyma, só, frissen őrölt bors, parmezán


Elkészítés:
A hagymát finomra vágom. A krumplit és a zellert megpucolom és apróra kockázom. A szalonnát szintén felkockázom, majd egy serpenyőben a zsírjára pirítom. A pirított szalonnát tányérra szedem, a zsírját a serpenyőben hagyom, majd rádobom a hagymát és megpárolom. Közben felteszem a tésztavizet forrni. A párolt hagymára dobom a krumplit, a zellert és az összevágott chilit. Lefedve párolom 5-7 percig, majd hozzáadom a pirított szalonnát, borsozom, ha szükséges sózom és tovább párolom kb. 10 percet, míg a krumpli teljesen megpuhul.
A tésztát leszűröm, majd ráöntöm a zöldséges ragura, összeforgatom, tányérra szedem és parmezánforgácsokkal díszítve tálalom.

5 megjegyzés:

Gabah írta...

Ez nagyon király! Készültem posztolni az új blogba valami hasonlót.
Olaszok haja egyébként mindig égnek áll, amikor elmesélem, hogy bizony nekünk van krumplistésztánk, pedig van nekik is...

Beatbull írta...

Csodálatosan néz ki! Ez a peperoncinos tészta nagyon finom pikáns - én mikor egyszer készítettem, nem néztem rá a csomagolásra és azt hittem paradicsommal volt színezve. Nagy volt aztán a meglepetés kóstoláskor, amikor kiderült, hogy kissé csípős ;)
Esetleg még jobb ízt kaphatsz, ha a krumpli és zeller héját 30-45 perc alatt kis lángon kifőzöd és ebben az ízes lében főzöd meg a tésztát. Bár mondjuk ez inkább semleges tésztánál lenne igazán érezhető.

Reni írta...

Mi szeretjük a magyaros és az olaszos krumplis tésztát is :)Emlékszem régen az unokaöcsém mindig krumplistésztát kért a mamától csemegeubival :))

Robi, engem most nem ért váratlanul a tészta pikánssága, mert amikor Rómában voltunk nászúton, akkor is vettünk már ilyet. Na akkor viszont meglepett. Dani mindenáron valami csípős, paradicsomos szószt szeretett volna hozzá, de én abszolút paradicsom nélküli szószt/ragut képzeltem hozzá. Aztán végül ő sem bánta... :)
Jó ötlet, hogy egyfajta alaplevet főzzek a zöldséghéjakból, ha sima tésztával készítem, akkor legközelebb biztosan így teszek!

Raindrop írta...

Engem spec. nem zavar, hogy a régi bejegyzéseket egy kis ideig nem lehet megnézni, mert olyan jók az újak, hogy el van velük az ember. :)

Livi írta...

Szia! Nézz be hozzám, vár Rád valami :)